Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας Général de Division Aérienne Michel Friedling, ο οποίος βρίσκεται στην Χώρα μας κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Τελλίδη στο πλαίσιο της υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας General Thierry Burkhard (πατήστε εδώ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, όπως και στους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την σημαντική συμμετοχή 2 Παρατηρητών της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ (πατήστε εδώ) στην Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας (πατήστε εδώ), τονίζοντας την πρόθεσή του οι Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν ενεργά στην εν λόγω σειρά ασκήσεων και στο μέλλον.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε επίσης ότι σε συνέχεια και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, η δραστηριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εν λόγω πεδίο σε συνεργασία με φορείς σε εθνικό, διμερές και συμμαχικό πλαίσιο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, με σκοπό την ταυτόχρονη  αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους στο σύνολο των επιχειρησιακών πεδίων.

Κατά την επίσκεψη του Διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον  Διευθυντή Γ’ Κλάδου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συμμετοχή Ελλήνων Αξιωματικών σε Γαλλικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πραγματοποίηση επισκέψεων στις Γαλλικές υποδομές Διαστήματος, στην συμμετοχή της Ελλάδος στο NATO Space Centre of Excellence, καθώς και στην συνεργασία των 2 Χωρών στα δορυφορικά προγράμματα.

Ακολούθως ο Διοικητής της Commandement de l’Espace, επισκέφθηκε το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία του Κλειστού Δορυφορικού Δικτύου (ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νότια ν. Ρόδου

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, άλλα και εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, συνεχίζουν τη μεγάλη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες, 38 ναυτικά μίλια νότια της

Άμεσες και δραστικές λύσεις από τον Αλεξανδράκη στις πτητικές διαθεσιμότητες

Στο άρθρο μας με τίτλο «Ποιος θα πετά τα εναέρια μέσα του Λιμενικού;;;» στις 27 Ιουλίου 2022, σχολιάζαμε ότι «…αν τα υπάρχοντα εναέρια μέσα (ΛΣ) τεθούν όλα σε ενέργεια κι αν το ΛΣ προμηθευτεί UAVs στο μέλλον, τότε (το έλλειμμα

Ενισχυμένη και μόνιμη παρουσία Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Λ.Σ Πειραιάς 10-08-2022 Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα: Η σημερινή ημέρα για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. είναι ημέρα-σταθμός, καθώς το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και με το μέλλον του Σώματος αφού η οικογένεια των Αποστράτων του ΛΣ