Συνάντηση ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ κ. Αμίρ Έσελ (Amir Eshel).

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατζ (Noam Katz).

Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ο διαχρονικός χαρακτήρας της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος-Ισραήλ και η ισχυρή, κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυσή της, με γνώμονα την ασφάλεια και την άμυνα των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκφράστηκε επίσης, η ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο της, αμοιβαίως επωφελούς, διμερούς συνεργασίας, στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ

Οι τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, οι ευρύτερες επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ασφάλεια και σταθερότητα αυτής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Άυνας του Ισραήλ Amir Eshel.

Παράλληλα συζήτησαν για την δημιουργία του διεθνούς κέντρου αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών των δύο χωρών τόσο στον εξοπλιστικό τομέα, όσο και με την διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και άλλων δράσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μέσω και του «Προγράμματος αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και του «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ» για το 2022.

Α/ΓΕΕΘΑ

Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης ΝΑΤΟ – Ισραήλ, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής, δίνοντας επιπλέον έμφαση στις διευρυμένες διμερείς και πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες μας με τις περισσότερες αραβικές χώρες, καθώς και στην σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Συνάντηση ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,