Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα τη «νέα αρχή» – Τα μηνύματα που θα στείλει ο Τσίπρας: «Αρχή του τέλους της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης»

Το μήνυμα της Πολιτικής Αλλαγής και μίας Νέας Αρχής με την κοινωνία και για την κοινωνία αναμένεται να υπογραμμίσει στην εναρκτήρια ομιλία του, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρουσία των 5.700 συνέδρων, προσκεκλημένων του κόμματος και πλήθους κόσμου και απλών μελών στο Τάι Κβο Ντο ο κ. Τσίπρας το κεντρικό μήνυμα που θα επιχειρήσει να στείλει είναι ότι, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, θα σημάνει την αρχή του τέλους της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών και την αυγή μίας νέας προοδευτικής κυβέρνησης.

Θα περιγράψει την πολιτική και κοινωνική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει να διαχειριστεί τις επάλληλες κρίσεις που μαστίζουν την κοινωνία (πανδημία, πόλεμος και γεωπολιτική κρίση ασφάλειας, κλιματική κρίση, ενεργειακή κρίση/ακρίβεια), καθώς μέσα από τις πολιτικές της έχει λειτουργήσει ως επιταχυντής των κρίσεων αυτών με πανευρωπαϊκές αρνητικές πρωτιές.

Το 2022 δεν είναι 2019, θα σημειώσει, ενώ θα αναφερθεί στις επάλληλες κρίσεις που έχουν επιβεβαιώσει πως το μέχρι πρότινος κυρίαρχο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού και της αυτορρύθμισης των αγορών έχει χρεοκοπήσει οριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει την επιτακτική ανάγκη για έναν νέο κόσμο και ότι οι πολίτες και οι κοινωνίες διεκδικούν ισχυρό κοινωνικό κράτος, ισχυρό δημόσιο που θα διευρύνει και θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά για τη μείωση των ανισοτήτων, που είναι η σύγχρονη βασική διαχωριστική γραμμή στο πολιτικό σύστημα. Θα βάλει στο «κάδρο» των ευθυνών τον ο κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ό,τι, όχι μόνο απεχθάνεται το δημόσιο και το αξιοποιεί μόνο ως λάφυρο για μία ελίτ που εκπροσωπεί, όχι μόνο οξύνει κάθε μέρα περισσότερο τις ανισότητες σε βάρος των πολλών, αλλά είναι ο επίτιμος εκπρόσωπος της ιδεολογίας που χρεοκόπησε. Δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στους πολίτες που βλέπουν στην καθημερινότητά τους, τη ζωή τους και την τσέπη τους την χρεοκοπία που τους κληροδοτεί.

Ενώ αναπόφευκτα θα κάνει σύγκριση με τις εκλογές στη Γαλλία, και ότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει πως η αναζήτηση εναλλακτικής από τα χρεοκοπημένα υποδείγματα, θα έχει προοδευτικό πρόσημο. Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη θα αποτελέσει πάλι παράδειγμα προοδευτικής διεξόδου από τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί και στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις δυσκολίες, τις αστοχίες αλλά και τα σημαντικά επιτεύγματα. Επιτεύγματα τα οποία παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τρία χρόνια μετά τα έχει εξανεμίσει, βάζοντας τη χώρα και την κοινωνία σε νέα κρίση επιβίωσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, θα περιγράψει τις 5+1 βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις, που μία προοδευτική κυβέρνηση θα υλοποιήσει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. Δεσμεύσεις ριζοσπαστικές που θα ενισχύσουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής της.

1) Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

2) Την αποκατάσταση της εργασίας και ενίσχυση μισθών

3) Τη στήριξη των ΜμΕ

4) Την ενίσχυση κοινωνικής προστασίας (ΕΣΥ – Συντάξεις)

5) Την στήριξη της Νέας γενιάς (Παιδεία / Πρόγραμμα στέγης)

Αλλά και το όραμά του για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου (αγροτική παραγωγή – μεταποίηση – πράσινη μετάβαση)

Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση μίας διαφορετικής πολιτικής από την πολιτική Μητσοτάκη θα είναι, ξεκαθαρίζοντας τον εκλογικό στόχο, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις κάλπες της απλής αναλογικής. Νίκη η οποία θα έρθει πιο γρήγορα και σε διάψευση των δημοσκοπήσεων, που ήδη τους τελευταίους μήνες προσπαθούν να «μαζέψουν» τη διαφορά για να μην εκτεθούν στην κάλπη. Την επομένη, με την εγγύηση μίας ισχυρής Αριστεράς θα συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση για μία κοινωνία που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα επαναφέρει το αίσθημα δικαιοσύνης στην χώρα.

Αλλά θα αναφερθεί και στους στόχους τους Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έρχεται να αποτυπώσει με τις διαδικασίες και τα συμπεράσματα του το αίσθημα καθήκοντος που διαπερνά σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει να ζήσει με ασφάλεια και δικαιοσύνη στον ίδιο του τον τόπο και μία καλύτερη ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το σήμερα, θα υποστηρίξει, ξανά έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη που του αναλογεί και να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως το έκανε και στο παρελθόν. Με ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό, δημοκρατικό κόμμα που αντιλαμβάνεται τις νέες ανάγκες και ανοίγει ξανά δρόμους συνολικά για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και με τη νίκη στις επόμενες εκλογές, στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα τη «νέα αρχή» – Τα μηνύματα που θα στείλει ο Τσίπρας: «Αρχή του τέλους της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης»

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ιταλίδα στον Πειραιά

Συνωστισμός αφίξεων ξένων πολεμικών πλοίων στον Πειραιά, καθώς μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George G.H. Bush, έφθασε και η ιταλική φρεγάτα, κλάσης Bergamini, ITS Carabiniere. Το σκάφος εντάχθηκε στο Ιταλικό Ναυτικό το 2015.

Γυναίκα για πρώτη φορά στο “τιμόνι” της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Ποια είναι η νέα διευθύντρια

Για πρώτη φορά, μία γυναίκα κάθεται στο τιμόνι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes. Η νέα διευθύντρια, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, μετρά χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Τροχαίας, είναι παντρεμένη με παιδιά και ανέλαβε τη

Φωτό: Το USS George H.W. Bush έφτασε στον Πειραιά

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέβασε πολλές φωτογραφίες από τη σημερινή άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush (CVN 77) στον Πειραιά. 230203-N-UI066-1066 PIRAEUS, Greece (Feb. 3, 2023) Cmdr. Ryan Conlan, navigation officer of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W.

Ο εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχος Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέας για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής

Η τοποθέτηση του εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΑΑΛΣ Υποναυάρχου Λ.Σ ε.α Θεοφίλου Ανδρέα σήμερα στον Αντέννα για τα τελευταία περιστατικά πρόκλησης της Τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους Έλληνες Λιμενικούς!   Ελληνοτουρκικά – Καλημέρα Ελλάδα – 03/02/2022 – Καλημέρα Ελλάδα – Ρεπορτάζ