Συνταξιούχοι: Όλα για τις προσαυξήσεις, την παράλληλη απασχόληση και τη διαδοχική ασφάλιση

Ξεμπλοκάρει, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η διαδικασία και λειτουργεί το λογισμικό για τον υπολογισμό της σύνταξης για τους δικαιούχους σύνταξης με παράλληλη ασφάλιση, ή τους διπλοασφαλισμένους. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι εκκρεμότητες αυτές υπολογίζονται σε 12.000, είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαυρωνάς.

Αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν κανονικά τη μία τους σύνταξη αλλά δεν έχει υπολογιστεί ολόκληρος ο ασφαλιστικός τους βίος από παράλληλα και διαδοχική ασφάλιση.

  • Στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι μέχρι το τέλος του Ιούνιου όλες οι περιπτώσεις αυτές να έχουν εκκαθαριστεί, είπε.
  • Το στοίχημα είναι να γίνει η προσαύξηση, αλλά και να υπολογιστεί το ύψος των οφειλόμενων αναδρομικών.

Για το θέμα των εκκρεμών εφάπαξ που αγγίζουν τις 5.000 στο Δημόσιο, είπε ότι διαρρέεται από τον ΕΦΚΑ ότι θα δοθούν άμεσα. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ποσών ανά δικαιούχο είναι 13. 285 ευρώ.

Όσον αφορά στην διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο και τις πολλές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι το σύστημα fast track που εφαρμόζεται μπορεί να «διαβάσει» μόνο τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στα ηλεκτρονικά συστήματα απεικόνισης ασφάλισης και από εκεί μόνο να πάρει πληροφορίες.

  • Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει υπηρεσιακά ο ίδιος ο ΕΚΦΑ και να μην ταλαιπωρεί αναίτια τους ασφαλισμένους, υπογράμμισε.
  • Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις που έχουν γίνει έως τον Αύγουστο του 2022, οπότε θα έχουμε πολλές καθυστερήσεις ακόμα, είπε.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμεναρχείο Χίου – 23,68% αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Μάιο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και  οχημάτων από και προς τους λιμένες Χίου και Μεστών, κατά τον μήνα Μάιο του έτους 2023. Συνολικά στο νησί της Χίου αποβιβάστηκαν με πλοία της γραμμής 10.481 επιβάτες (αύξηση 

Σάμος: Δράση του Λιμεναρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του πολίτη σε θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου, στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου την Πέμπτη 01-06-2023 μίλησαν σε μαθητές του 2ου Πειραματικού Σχολείου Σάμου για θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος με

Η Σουηδία εισάγει την «αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 6ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson ανακοίνωσε την μεγάλη αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.  «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η μαζική μετανάστευση και η κακή ένταξη απλώς δεν λειτουργούν.  Αυτός είναι ο

Οι άγνωστοι ήρωες της Μυτιλήνης

Μεγάλη Πέμπτη του 2021 ήταν που μπήκε και έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το δεύτερο νεότευκτο Παράκτιο Περιπολικό Σκάφος ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας». Λίγοι ήξεραν πως εκείνη την ώρα ξανασυναντιόταν δυο άγνωστοι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζί Γερμανών

Μετάβαση στο περιεχόμενο