Συνταξιούχοι: Όλα για τις προσαυξήσεις, την παράλληλη απασχόληση και τη διαδοχική ασφάλιση

Ξεμπλοκάρει, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η διαδικασία και λειτουργεί το λογισμικό για τον υπολογισμό της σύνταξης για τους δικαιούχους σύνταξης με παράλληλη ασφάλιση, ή τους διπλοασφαλισμένους. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι εκκρεμότητες αυτές υπολογίζονται σε 12.000, είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαυρωνάς.

Αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν κανονικά τη μία τους σύνταξη αλλά δεν έχει υπολογιστεί ολόκληρος ο ασφαλιστικός τους βίος από παράλληλα και διαδοχική ασφάλιση.

  • Στόχος του e-ΕΦΚΑ είναι μέχρι το τέλος του Ιούνιου όλες οι περιπτώσεις αυτές να έχουν εκκαθαριστεί, είπε.
  • Το στοίχημα είναι να γίνει η προσαύξηση, αλλά και να υπολογιστεί το ύψος των οφειλόμενων αναδρομικών.

Για το θέμα των εκκρεμών εφάπαξ που αγγίζουν τις 5.000 στο Δημόσιο, είπε ότι διαρρέεται από τον ΕΦΚΑ ότι θα δοθούν άμεσα. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ποσών ανά δικαιούχο είναι 13. 285 ευρώ.

Όσον αφορά στην διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο και τις πολλές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι το σύστημα fast track που εφαρμόζεται μπορεί να «διαβάσει» μόνο τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στα ηλεκτρονικά συστήματα απεικόνισης ασφάλισης και από εκεί μόνο να πάρει πληροφορίες.

  • Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει υπηρεσιακά ο ίδιος ο ΕΚΦΑ και να μην ταλαιπωρεί αναίτια τους ασφαλισμένους, υπογράμμισε.
  • Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις που έχουν γίνει έως τον Αύγουστο του 2022, οπότε θα έχουμε πολλές καθυστερήσεις ακόμα, είπε.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Mόνο το 13% των Ελλήνων γνωρίζει την παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας, οι νέοι την αγνοούν εντελώς

Τεράστιο έλλειμα ενημέρωσης για τη μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου, την ελληνόκτητη, έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari, με θέμα: «Οι αντιλήψεις των Ελλήνων και οι προκλήσεις στη Ναυτιλία» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005

Κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για τις ώρες εργασίας

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες, πριν ακόμα θεσμοθετηθεί η εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε εκείνες που εφαρμόζουν σύστημα με εναλλασσόμενες βάρδιες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Ν», κάνουν λόγο για ώρες εργασίας

von der Leyen: Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής για 2η φορά

Με 401 ψήφους υπέρ της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε πριν λίγο την κα Ursula von der Leyen για δεύτερη θητεία ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για ακόμη μια πενταετία η κα. von der Leyen θα βρίσκεται στο τιμόνι του κύριου

Κριμαία: Ουκρανικά ναυτικά drones έπληξαν τη βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Ουκρανικά ναυτικά drones επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με στόχο το κέντρο διοίκησης, μια αποθήκη πυρομαχικών και εξοπλισμού, έναν υποσταθμό ισχύος, τεχνικές εγκαταστάσεις και θέσεις πυροβολικού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο