Τα κουφά και τα παράλογα με τις αιτήσεις αποστρατείας στο ΛΣ

Το γεγονός ότι η νομοθεσία για την ιεραρχία και τις προαγωγές των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ χρειάζεται εδώ και χρόνια αναμόρφωση ούτε συζήτηση.

Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν γίνει οι μύριες όσες αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.

Η αρμόδια υπηρεσία ούτε να ακούσει για άμεση αναμόρφωση της νομοθεσίας… Πάντα ο φόρτος  εργασίας τα σκεπάζει όλα..

Έτσι συνεχίζεται μια κατάσταση που τα στελέχη δεν γνωρίζουν τι εφαρμόζεται για τα θέματα που τους αφορούν και επαφίενται στις «ερμηνείες»     της Υπηρεσίας που μπορεί κάθε φορά και να διαφέρουν…

Σας θυμίζει κάτι η προσφώνηση  «Παράλογοοοο;»

Να σας πούμε μία από τις εκατοντάδες των περιπτώσεων.

Αν είσαι αξιωματικός με τον βαθμό του Πλωτάρχη προερχόμενος από την Σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ. (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ) εφόσον το επιθυμείς ή κάποια έκτακτη οικογενειακή ανάγκη το επιβάλει, μπορείς να υποβάλεις αίτηση αποστρατείας και να λάβεις αποστρατευόμενος τον επόμενο βαθμό αν στα φύλλα ποιότητας έχεις κριθεί ως «λίαν καλώς» ή «καλώς».

Το ίδιο ισχύει και με τους αξιωματικούς που προέρχονται από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και φέρουν βαθμούς Πλοιάρχου και ανωτάτων.

Αν  όμως είσαι αξιωματικός προερχόμενος εκ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. και φέρεις τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου ατύχησες.

Δεν μπορείς να υποβάλεις αίτηση αποστρατείας όποτε το επιθυμείς ή αν κάποιος πολύ σοβαρός προσωπικός λόγος το επιβάλει και να λάβεις αποστρατευόμενος τον επόμενο βαθμό, όπως συμβαίνει με τους κατώτερούς  σου Πλωτάρχες. Ας έχεις και περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από αυτούς…

Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό, είναι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά αφού διαβάσεις  τον Καζαμία και επισκεφθείς και μερικές χαρτορίχτρες και αστρολόγους οι οποίοι  αν  σου προβλέψουν κάποια κακά μελλούμενα, να υποβάλεις αίτηση αποστρατείας στην αρχή του  χρόνου, προκειμένου να κριθείς λέει στις τακτικές κρίσεις… ώστε να μπορείς να αποστρατευθείς στο υπόλοιπο του τρέχοντος χρόνου.

Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε η όποια αίτησή σου βαφτίζεται αίτηση παραίτησης και δεν λαμβάνεις αποστρατευόμενος τον επόμενο βαθμό.

Περιθώρια για αυθαίρετες ερμηνείες, μεγάλα…

Τί πρέπει να γίνει;

Μήπως θα πρέπει να παρέμβει ο κ. Υπουργός και με κάποια νομοθετική  ρύθμιση να αποτρέψει την ταλαιπωρία των στελεχών αυτών.

Μετά από 35 χρόνια Υπηρεσίας δεν είναι δόκιμο στελέχη με μεγάλη προσφορά  να αποστρατεύονται από τις τάξεις του Σώματος άξια με έντονο το αίσθημα της πικρίας και αδικίας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στη Λέσβο: Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και στα Κύθηρα – Σκαρφαλωμένοι μετανάστες στα βράχια – 16 γυναίκες νεκρές Βίντεο)

Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά. Τις σορούς 16 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» στη Λέσβο, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής στελέχη του λιμενικού σώματος. Παράλληλα, έχουν διασωθεί 9 άτομα, οι οποίοι

Μεταναστευτικό: Η Αθήνα απαντά με βίντεο στα fake news της Άγκυρας λίγο πριν τη «μάχη της Πράγας»

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην ελληνοτουρκική διένεξη για το μεταναστευτικό μετά την απόφαση της Αθήνας να δημοσιοποιήσει τις τουρκικές βιαιότητες στο Αιγαίο και τα push fοrward μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης

Κρήτη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» στη Σούδα

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης έδεσε στο λιμάνι της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, το USS George H.W. Bush, το οποίος θα βρίκσεται στον κρητικό ναύσταθμο

Ευ. Βενιζέλος: Το πολιτικό σύστημα καθυποτάσσει τις δυνάμεις της κοινωνίας

«Ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκε το ελληνικό κράτος, το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να συγκροτήσει μια κοινωνία και μια εθνική ιδεολογία έχει εμφυσήσει στο έθνος την αντίληψη ότι είναι ενεργούμενο της ιστορίας», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Το