Τελετές Αποκαλυπτηρίων Προτομής του Λοχαγού Ιατρού Φωκά Φωκά και Ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ

Την Τρίτη 29 Μαρτίου ο Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στις τελετές αποκαλυπτηρίων της Προτομής του Λοχαγού Ιατρού Φωκά Φωκά, και Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ» στη Θεσσαλονίκη.

Με την τελετή των αποκαλυπτηρίων της Προτομής, αποδόθηκε η οφειλόμενη Τιμή στον Λοχαγό Ιατρό Φωκά Φωκά, ο οποίος με τις πράξεις και την αυτοθυσία του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων της Στρατιάς Μικράς Ασίας αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο Αξιωματικού και Ιατρού για τους Μαθητές της Σχολής. Την εν λόγω Προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης και Επίκουρος Καθηγητής κ. Άρης Κατσιλάκης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο η τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε τα ξίφη στους Ορκισθέντες.

Αποφοίτησαν συνολικά 9 νέοι Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Κτηνιατρικού, Φαρμακευτικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων ένας από την Αλβανία. Οι νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

– Τέσσερις (4) στο Στρατό Ξηράς.

– Μία (1) στην Πολεμική Αεροπορία.

– Μία (1) στο Πολεμικό Ναυτικό.

– Τρείς (3) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Τις τελετές τίμησαν με την παρουσία τους o Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών του ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης ως εκπρόσωπος του Πρύτανη του ΑΠΘ, ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) Υποστράτηγος Δημοσθένης Κωστόπουλος ως εκπρόσωπος του Διοικητή Γ΄ΣΣ και ο Διευθυντής της ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Στις τελετές παρέστησαν εκπρόσωποι από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γλύπτης της Προτομής κ. Άρης Κατσιλάκης καθώς και συγγενείς του Λοχαγού Φωκά Φωκά και οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Κατά τη διάρκεια των τελετών τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Belharra: Προχωράει η κατασκευή των φρεγατών από την ελληνική πλευρά – Αναβαθμίστηκαν τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Την ίδια ώρα που η πρώτη φρεγάτα FDI Belharra κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Naval Group, στην Λοριάν (Lorient) της Γαλλίας, στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας χτίζονται τμήματα φρεγατών του ιδίου τύπου. Η γαλλική εταιρεία Naval Group, με μια ανάρτησή της στο Twitter, έκανε γνωστό

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua