Τέλος 2023 θα λειτουργεί γραφείο του ΙΜΟ στην Αίγυπτο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ”

Με την υπογραφή στις 20 Ιουλίου 2023 του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ ΙΜΟ και Αιγύπτου, η τελευταία είναι έτοιμη να εγκαινιάσει το νέο Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας (Regional Presence Office – RPO) του Οργανισμού στην Αλεξάνδρεια, με αρμοδιότητα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Ο Διευθυντής Τεχνικής Συνεργασίας του ΙΜΟ κ. Xiaojie Zhang και ο Υποναύαρχος Hussein El-Geziry, Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Αρχής Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, προέβησαν στην υπογραφή του Μνημονίου στο Λονδίνο, σε τελετή που έγινε με την παρουσία του ΓΓ του ΙΜΟ κ. Kitack Lim, του Αιγύπτιου Πρέσβη κ. Sherif Kamel, του Υποναυάρχου κ. Reda Ismail, επικεφαλής του Τομέα Θαλασσίων Μεταφορών και λοιπών εκπροσώπων από την Αίγυπτο.

Το Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας του ΙΜΟ θα διευκολύνει την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τεχνικής Συνεργασίας του Οργανισμού στα Αραβικά Κράτη της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, συνεκτιμώντας το πεδίο αρμοδιότητας των ήδη υπαρχόντων περιφερειακών δομών του Οργανισμού στις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου (REMPEC), της Ερυθράς Θάλασσας (PERSGA) και του Περσικού Κόλπου (Μπαχρέιν).

Το αντικείμενο του Μνημονίου περιλαμβάνει τη βελτίωση της ανάπτυξης πολιτειακών υποδομών και τη γενικότερη ναυτιλιακή ανάπτυξη στα Αραβικά Κράτη και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, καθώς και στην ενίσχυση της αυτονομίας του ναυτιλιακού τομέα σε εθνικό, υποπεριφερειακό και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, δημιουργείται θέση εργασίας Περιφερειακού Συντονιστή.

Η απόφαση ενίσχυσης της παρουσίας του ΙΜΟ στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής μέσω της ίδρυσης Γραφείου Περιφερειακής Παρουσίας ελήφθη κατά την 72η Σύνοδο της Επιτροπής Τεχνικής Συνεργασίας του ΙΜΟ τον Οκτώβριο 2022 στο Λονδίνο. Ακολούθως, η απόφαση επικυρώθηκε από την 128η Σύνοδο του Συμβουλίου ΙΜΟ το Δεκέμβριο 2022.

Το Γραφείο ΙΜΟ στην Αλεξάνδρεια επεκτείνει το δίκτυο περιφερειακής παρουσίας του ΙΜΟ: η Ακτή Ελεφαντοστού (γαλλόφωνο) και η Γκάνα (αγγλόφωνο) για Δυτική και Κεντρική Αφρική, η Κένυα για Ανατολική και Νότια Αφρική και οι Φιλιππίνες για την Ανατολική Ασία. Επίσης, ο ΙΜΟ χρηματοδοτεί έναν Αξιωματούχο Τεχνικής Συνεργασίας για την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Επιπλέον, ενισχύθηκε η περιφερειακή παρουσία του ΙΜΟ στην Καραϊβική, όπου μετά την υπογραφή επιστολής συμφωνίας, το Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας του ΙΜΟ για την Καραϊβική θα ιδρυθεί επίσημα στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο κατά το τρέχον έτος. Προς το παρόν, η περιοχή της Καραϊβικής εξυπηρετείται από έναν Περιφερειακό Συντονιστή εγκατεστημένο στο Port of Spain.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο