Τέσσερα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία εντάχθηκαν στην Ενωση Λιμένων Ελλάδος

Μεγαλώνει η δύναμη και η παρεμβατικότητα της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Στην πρόσφατη Γενική συνέλευση εγκρίθηκαν με ομοφώνως τα αιτήματα για ένταξη στη Ένωση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Καλύμνου, Λήμνου, Ναυπλίου και Πρέβεζας.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΛΙΜ.Ε, Θανάσης Λιάγκος, καλωσόρισε τα νέα μέλη, εκφράζοντας την ικανοποίηση του χαρά του και τόνισε επίσης ότι η Ένωση θα βρίσκεται δίπλα τους, συνδράμοντας στις προσπάθειες τους.

Στη συνέχεια επισημάνθηκε η σημασία της αξιοποίησης από όλα τα μέλη της Ε.ΛΙΜ.Ε. της ήδη υλοποιηθείσας από το προηγούμενο καλοκαίρι πρωτοβουλίας της γραμμής υποστήριξης (help desk), στην οποία οι Οργανισμοί Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία, μέλη της Ένωσης, δύνανται να απευθύνονται, ώστε να λαμβάνουν συμβουλές για λειτουργικά καθημερινά θέματα ή ακόμη και για μείζονα ζητήματα, με στόχο τη διευκόλυνση, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του λιμενικού δικτύου. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συνολικής ικανοποίησης και ευφορίας.

«Η Ε.ΛΙΜ.Ε., αξιοποιώντας τη δυναμική της, επιδιώκει την εξωστρέφεια με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου των Ελληνικών Λιμένων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών, περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας για τα μέλη της» επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο Southeast Europe Connectivity Forum II, το οποίο υλοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 50 ομιλητές, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Τοπικοί Φορείς, Πρέσβεις και Προξενικές αρχές ξένων χωρών, Αντιπρόεδροι ξένων χωρών, εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιρειών και Λιμένων, εκπρόσωποι διεθνών αναγνωρισμένων εταιρειών με ενδιαφέρον για τα λιμάνια και τις μεταφορές. Το συνέδριο ανέδειξε τις προκλήσεις του κλάδου, την ανάπτυξη συνεργειών και αποτέλεσε την αφετηρία νέων συνεργασιών.

Την Ε.ΛΙΜ.Ε εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε., κ. Σωκράτης Αναγνώστου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ε.ΛΙΜ.Ε, κ. Βασίλειος Μάμαλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΚ Α.Ε., κ. Άγγελος Βλάχος, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΑ Α.Ε., εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.