Θα επισκευασθεί επιτέλους το Παλιό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης;

Στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ο Δήμος. Θα ζητήσεις πάνω από 400.000 ευρώ για την επισκευή του κτιρίου. Εκθεσιακός χώρος θα γίνει ο δεύτερος όροφος

Ώριμες μελέτες για την ένταξή τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά ο Δήμος Μυτιλήνης προκειμένου να καταθέσει προτάσεις μετά το άνοιγμα του προγράμματος.

Το πρώτο έργο που εξετάζεται και θεωρείται βέβαιο ότι θα προταθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επισκευή του Παλιού Λιμεναρχείου στην Πλατεία Σαπφούς, ένα πολύπαθο έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER Αλιείας ωστόσο απεντάχθηκε αφού καθυστέρησαν οι μελέτες και οι εγκρίσεις από Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ως γνωστόν το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και μισθώνεται από το Δήμο Μυτιλήνης με ετήσιο μίσθωμα 15.000 ευρώ από το 2020.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

«Η Τεχνική Υπηρεσία με ενημέρωσε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες και μπορούμε να εντάξουμε το έργο το συντομότερο δυνατό σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Προϋπολογισμός της επισκευής είναι περίπου 400.000 ευρώ, ωστόσο θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό, καθώς προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τον δεύτερο όροφο χώρο εκθέσεων».

Γενικότερα πάντως σημείωσε ο Παναγιώτης Χριστόφας ότι στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης θα ενταχθούν και άλλα έργα που αφορούν την Μυτιλήνη και την ευρύτερή περιοχή.

Σε ότι αφορά τα έργα που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της Αναπτυξιακής Μυτιλήνης στην περιοχή του Καρά Τεπέ, εγκαταστάσεις για τη ΔΕΥΑΛ, Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης και Κλειστό Γυμναστήριο, ο κ. Χριστόφας επισήμανε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα ωστόσο αυτή την περίοδο θα πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες που αφορούν την αρτιότητα του οικοπέδου.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελετή Εορτασμού του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού

Την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ» στα Μέγαρα Αττικής, ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού».

Politico: Η Ελλάδα «φρενάρει» το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή νέων, εκτεταμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2026), καθώς η Ελλάδα μπλόκαρε τα μέτρα για την προστασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας καυσίμων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών – Το «ευχαριστώ» στα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό

«Το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει τα στενά όρια μιας στρατιωτικής αποστολής. Τα πληρώματα, το τεχνικό προσωπικό, επιχειρούν κάθε μέρα, πολλές φορές υπό ακραίες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του φυσικού πλούτου, των φυσικών πόρων της

Επιχείρηση «IRINI»: Ρεσάλτο ευρωπαϊκών δυνάμεων σε πλοίο του ρωσικού σκιώδους στόλου

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» αναχαίτισαν και επιβιβάστηκαν σε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 20 Ιουλίου. «Το πετρελαιοφόρο MV SOUTH STAR, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έπλεε υπό ψευδή σημαία κατά παράβαση του