Το αυξημένο κόστος ναυπήγησης “παγώνει” τις επενδύσεις των εφοπλιστών

Του Γιώργου Γεωργίου

Νέα επενδυτικά σχέδια για την προσαρμογή στους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς καταρτίζουν αρκετοί πλοιοκτήτες, αλλά οι υψηλές τιμές που καταγράφονται σήμερα στα ναυπηγεία δεν επιτρέπουν την άμεση υλοποίησή τους.

Μία εταιρεία με έτοιμο “πράσινο” πλάνο, το οποίο καθυστερεί λόγω της κατάστασης στις γιάρδες είναι η Neptune Lines, συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά θαλάσσιας μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών.

Η ναυτιλιακή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο LNG, το οποίο εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο για τη μετάβαση στη ναυτιλία μηδενικών εκπομπών. “Το LNG είναι μία ώριμη τεχνολογία. Μάλιστα, τα περισσότερα car carriers που τέθηκαν φέτος υπό ναυπήγηση θα καίνε το συγκεκριμένο καύσιμο. Είναι ένα καλό μονοπάτι για να προχωρήσουμε” σημείωσε σε μεσοβδόμαδο συνέδριο ο Τεχνικός Διευθυντής της Neptune Lines, Γιώργος Κριεζής.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κριεζής, η εταιρεία έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με έναν ευρωπαϊκό σχεδιαστικό οίκο, ένα νέο σχέδιο για μεσαίου μεγέθους car carriers, κατάλληλα για τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων. “Πρόκειται για ένα αποδοτικό σχέδιο, βασισμένο σε κινητήρα LNG υψηλής πίεσης” τόνισε.

Ωστόσο, η παραγγελία των εν λόγω βαποριών θα καθυστερήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς οι τιμές στις γιάρδες είναι ιδιαιτέρως υψηλές. “Τα ναυπηγεία έλαβαν πολλές παραγγελίες φέτος, λόγω της καλής αγοράς, και αύξησαν σημαντικά το κόστος” εξήγησε ο κ. Κριεζής.

Κι άλλοι μεγάλοι εφοπλιστές, όπως ο Γιάννης Κούστας, ο οποίος διοικεί την Danaos Corporation με στόλο containerships, έχουν αναδείξει το κόστος ναυπήγησης ως ανασταλτικό παράγοντα για την παραγγελία νέων πλοίων.

To προφίλ της Neptune

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Neptune Lines διαχειρίζεται 18 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών, με μέση ηλικία τα 8,5 έτη. Η ναυτιλιακή ιδρύθηκε το 1975 από τον Νίκο Τραυλό και μέχρι το 1986 είχε αποκτήσει το πρώτο της πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων.

Το 2017 αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, με αποτέλεσμα να ιδρυθεί η Neptune Dry Management, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο χύδην ξηρού φορτίου.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του ομίλου, κα Τραυλού, προαλείφεται για τον προεδρικό θώκο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί