Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης (Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis) παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ευάγγελου Κυριαζόπουλου (Evangelos Agelos Kyriazopoulos), στις 7/12/2022 στο Metropolitan EXPO.
Η έκθεση (7-11/12/2022) αναβαθμίστηκε και επέστρεψε σε έναν εκθεσιακό χώρο αντάξιο του κύρους της έκθεσης με σκοπό να αποτελέσει και πάλι το Ναυτικό γεγονός της χρονιάς. Είναι η επίσημη κλαδική έκθεση του ΣΕΚΑΠΛΑΣ – ΠΕΕΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών) που συγκεντρώνει όλες τις γνωστές και μεγάλες εταιρείες του χώρου.
Η αύξηση των εκθετών και των εκθεμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η ποιοτική εξέλιξη του Ναυτικού Σαλονιού, αποδεικνύουν ότι από την μία μεριά η εμπλεκόμενοι στο σχετικό cluster (ναυπηγεία, εισαγωγείς, εξοπλισμός κ.ά.) βελτιώνονται σημαντικά έχοντας πλέον και διεθνή παρουσία με εξαγωγές και από την άλλη μεριά επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού στην χώρα μας.
Σε αυτή την εξέλιξη, όπως αποδεικνύεται, έχει συμβάλει ουσιαστικά και το νέο θεσμικό καθεστώς για τον κλάδο των σκαφών αναψυχής που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Ναυτιλίας, την άνοιξη του 2022.
Η έκθεση προσελκύει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια πιστούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με τη θάλασσα.
Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη θαλάσσια αναψυχή, τα extreme sports και τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και όσων ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το boating, τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα και την κατάδυση.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2.111.801.80

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που