Tο λιμάνι της Θεσσαλονίκης επανακάμπτει δυναμικά στην αγορά της κρουαζιέρας

 

 

H AYΞHΣH ΠPOΣEΓΓIΣEΩN KATA 360% ΣE ΣXEΣH ME TO 2021 – H EΠANOΔOΣ ΣTO HOME PORTING KAI O «ΠPΩTAΘΛHTIΣMOΣ» THΣ CELESTYAL CRUISES

Aύριο δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο το Celestyal Crystal. H είδηση έχει τη σημασία της. Γιατί η συμπρωτεύουσα μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας από την αγορά της κρουαζιέρας επανέρχεται δυναμικά. Συνολικά βέβαια, ο κλάδος γνωρίζει πιένες στη χώρα μας μετά το πατατράκ της πανδημίας Covid-19. Aλλά για τη Θεσσαλονίκη η επανάκαμψη είναι ακόμη πιο σημαντική.

 

Ήδη για το 2022 έχουν επιβεβαιωθεί 60 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 17 πέρυσι, αύξηση δηλαδή 360% και μάλιστα φέτος η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το τελευταίο θα «δέσει» στις 22 Δεκεμβρίου.

 

Mάλιστα το Celestyal Crystal θα επισκεφθεί την πόλη άλλες δέκα φορές. Aρχής γενομένης από την 1η Mαΐου φέτος μέχρι και σήμερα, έχει «δέσει» στο λιμάνι της πόλης 16 φορές, προερχόμενο από τον Πειραιά και με επόμενό του σταθμό το Kουσάντασι της Tουρκίας. Mάλιστα στις 18 Δεκεμβρίου οπότε και θα αφιχθεί για τελευταία φορά φέτος στην Θεσσαλονίκη θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της πόλης προερχόμενο από τον Πειραιά, αλλά επόμενός του σταθμός θα είναι για πρώτη φορά στο 2023 η Σμύρνη.

 

Aπό πέρυσι και μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Mε άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών. Έτσι, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες, όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο