Το Λιμενικό Σώμα πρωτοστάτησε στην ανακύκλωση… επιβραβεύεται όμως;

Το Λιμενικό Σώμα από το 2018 συμμετέχει σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Οι δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 4496 του 2017 είχαν την νομική υποχρέωση να πραγματοποιούν χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Το ΛΣ ήταν ένας από τους φορείς του Δημοσίου που γρήγορα ενέταξε τις κεντρικές υπηρεσίες του (ΥΝΑΝΠ) στην ανταποδοτική ανακύκλωση.

Έτσι μηχανήματα και κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο και γυαλί τοποθετήθηκαν σε υπηρεσίες, του Υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλαίσιο προγράμματος.

Για κάθε συσκευασία ο φορέας θα έπρεπε να λαμβάνει ανταποδοτικά τρία λεπτά και το ποσό που θα προκύπτει από την ανταποδοτική ανακύκλωση να οδηγείται με κάποιο τρόπο υπερ του φορέα ή να οδηγείται σε κάποιο ειδικό λογαριασμό αρωγής υπερ του συνόλου των στελεχών του.

H Αστυνομία που ήταν ο πρώτος Οργανισμός του Δημοσίου που εφάρμοσε τον νόμο για την ανακύκλωση συσκευασιών στον δημόσιο τομέα, προέβλεψε ότι το ποσό που θα προκύπτει από την ανταποδοτική ανακύκλωση θα κατατίθεται στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΛΣ όμως ενήργησε διαφορετικά, αγνόησε πλήρως τα υφιστάμενα ταμεία αρωγής και τα χρήματα το «χάρισε» σε φίλιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου.

Μήπως ήρθε η ώρα κατάργησης αυτής της προδήλως μεροληπτικής και απαράδεκτης απόφασης αφού όπως πληροφορούμαστε το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες Λιμενικές Αρχές, οπερ σημαίνει την είσπραξη σημαντικά μεγαλύτερων οικονομικών πόρων.

Έχουν στ αλήθεια οι συνδικαλιστές τόση ανάγκη τα λεφτά της ανακύκλωσης;;;

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολή Αλεξιπτωτιστών: Απονομή πτυχίων και Διακριτικών Πτερυγίων σε Ευέλπιδες, ΣΜΥ και Οπλίτες

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, σε Ευέλπιδες, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και σε Οπλίτες Θητείας της 2022 Β’ ΕΣΣΟ, οι

Το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα! Η Ελλάδα δέχθηκε άφθονο αμερικανικό υλικό που αντικατέστησε ρωσικής κατασκευής οπλισμό

Καμπάνες για Ελλάδα-Οι ΗΠΑ άδειασαν επιτυχώς τις αποθήκες όπλων των Ευρωπαίων λόγω Ουκρανίας και ξεπούλησαν οπλικά συστήματα πολλών δισ σε χώρες της ΕΕ Περίπου  10 ευρωπαϊκές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία το 100% της υποσχεθείσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία

Στρατός Ξηράς: Στην τελική ευθεία η προμήθεια των πρώτων 7 ταχύπλοων σκαφών των ειδικών δυνάμεων

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της 1ης εκτελεστικής σύμβασης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πλαισίου για το Υποπρόγραμμα «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη 41

Σκιάθος: Τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία λίγο πριν αυτοκτονήσει – Νέα στοιχεία για τα οικονομικά προβλήματά του

Είχε εξαντλήσει κάθε διέξοδο στις πόρτες των τραπεζών, που άρχισαν να βγάζουν στο «σφυρί» την περιουσία του και φέρεται να απευθύνθηκε σε τοκογλύφο ο επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη Σκιάθο. Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν