Το ΠΝ του Μεξικού κατάσχεσε 11.500 μπουκάλια τεκίλα γεμάτα με υγρή μεθαμφεταμίνη

Το μεξικανικό ναυτικό κατάσχεσε ένα τεράστιο φορτίο μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή στο λιμάνι Manzanillo, ανακοίνωσε η υπηρεσία τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιθεωρητές του Μεξικανικού Ναυτικού εξέτασαν ένα φορτίο 11.500 μπουκαλιών τεκίλα. Το καφέ χρώμα του ήταν σύμφωνο με την παλαιωμένη τεκίλα “anejo”, αλλά η εμφάνιση δεν ξεγέλασε τον σκύλο ναρκωτικών των επιθεωρητών, ο οποίος ειδοποίησε για την αποστολή. Κατά την εξέταση, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι τα μπουκάλια τεκίλα ήταν γεμάτα με υγρή μεθαμφεταμίνη. Συνολικά, τα μπουκάλια περιείχαν περίπου 8.600 κιλά μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή.

Η υγρή μεθαμφεταμίνη είναι σκόνη μεθαμφεταμίνης που έχει διαλυθεί σε νερό. Είναι μια κοινή μεταμφίεση που χρησιμοποιείται από τους Μεξικανούς λαθρεμπόρους και η υγρή μεθαμφεταμίνη κατάσχεται συνήθως στα νότια σύνορα, όπου εισάγεται το μεγαλύτερο μέρος της προμήθειας των ΗΠΑ. Το καφέ, δηλητηριώδες υγρό έχει συλληφθεί μέσα σε δοχεία αερίου, κουβάδες πέντε γαλονιών, κολοκύθες, μπουκάλια χυμού, κουτιά νερού καρύδας και υγρές πετσέτες, μεταξύ άλλων προϊόντων. Η μεθαμφεταμίνη μπορεί να καταναλωθεί από τον τελικό χρήστη σε διαλυμένη μορφή, αλλά οι έμποροι συχνά βράζουν το νερό που χρησιμοποιείται για το λαθρεμπόριο και ανακτούν τη μεθαμφεταμίνη σε σκόνη για λιανική πώληση.

Το Μεξικό είναι ο κορυφαίος παραγωγός μεθαμφεταμίνης για την αμερικανική αγορά. Μέχρι στιγμής φέτος, το μεξικανικό ναυτικό έχει κατασχέσει και καταστρέψει περίπου 115 τόνους μεθαμφεταμίνης, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο μεξικανικός στρατός ανέλαβε τους τελωνειακούς ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια λιμάνια εισόδου της χώρας το 2020, με έμφαση στον περιορισμό της παράνομης δραστηριότητας στο Manzanillo, έναν κόμβο λαθρεμπορίου για το Cartel de Jalisco Nueva Generación (CJNG). Αυτή η αμφιλεγόμενη αλλαγή θεσπίστηκε για να σταματήσει η διαφθορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Σεμάρ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΝ: To νέο πλοίο προσδίδει νέες επιχειρησιακές ικανότητες

Το ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη προέβη στην πέμπτη κατά σειρά δωρεά σκάφους στο Π.Ν.  Μετά το εκπαιδευτικό και τα τρία PSV (Platform Supply Vessels) που διαμορφώθηκαν σε πλοία γενική υποστήριξης (ΠΓΥ) ήρθε η σειρά ενός ερευνητικού σκάφους με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης

Κωνσταντία Δημογλίδου: Ποια είναι η εντυπωσιακή εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

Όταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στα υψηλά πατώματα της Κατεχάκη, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Σαρμά, άλλαζε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη σκυτάλη

Η Σ.Σ.Ε. στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου

Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τις απογευματινές ώρες της 31ης του μηνός Μαΐου ε.έ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Οι αποστολές οι οποίες αποτελούνταν από κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών ειδικοτήτων Καρδιολόγου, Παθολόγου, Ορθοπεδικού, Ωτορινολαρυγγολόγου και Οφθαλμίατρου καθώς και Στρατιωτικών Νοσηλευτών, μεταφέρθηκαν στα νησιά με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και παρείχαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε συνολικά 126 κατοίκους νήσων, όπως παρακάτω:

Μετάβαση στο περιεχόμενο