Το ΠΝ του Μεξικού κατάσχεσε 11.500 μπουκάλια τεκίλα γεμάτα με υγρή μεθαμφεταμίνη

Το μεξικανικό ναυτικό κατάσχεσε ένα τεράστιο φορτίο μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή στο λιμάνι Manzanillo, ανακοίνωσε η υπηρεσία τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιθεωρητές του Μεξικανικού Ναυτικού εξέτασαν ένα φορτίο 11.500 μπουκαλιών τεκίλα. Το καφέ χρώμα του ήταν σύμφωνο με την παλαιωμένη τεκίλα “anejo”, αλλά η εμφάνιση δεν ξεγέλασε τον σκύλο ναρκωτικών των επιθεωρητών, ο οποίος ειδοποίησε για την αποστολή. Κατά την εξέταση, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι τα μπουκάλια τεκίλα ήταν γεμάτα με υγρή μεθαμφεταμίνη. Συνολικά, τα μπουκάλια περιείχαν περίπου 8.600 κιλά μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή.

Η υγρή μεθαμφεταμίνη είναι σκόνη μεθαμφεταμίνης που έχει διαλυθεί σε νερό. Είναι μια κοινή μεταμφίεση που χρησιμοποιείται από τους Μεξικανούς λαθρεμπόρους και η υγρή μεθαμφεταμίνη κατάσχεται συνήθως στα νότια σύνορα, όπου εισάγεται το μεγαλύτερο μέρος της προμήθειας των ΗΠΑ. Το καφέ, δηλητηριώδες υγρό έχει συλληφθεί μέσα σε δοχεία αερίου, κουβάδες πέντε γαλονιών, κολοκύθες, μπουκάλια χυμού, κουτιά νερού καρύδας και υγρές πετσέτες, μεταξύ άλλων προϊόντων. Η μεθαμφεταμίνη μπορεί να καταναλωθεί από τον τελικό χρήστη σε διαλυμένη μορφή, αλλά οι έμποροι συχνά βράζουν το νερό που χρησιμοποιείται για το λαθρεμπόριο και ανακτούν τη μεθαμφεταμίνη σε σκόνη για λιανική πώληση.

Το Μεξικό είναι ο κορυφαίος παραγωγός μεθαμφεταμίνης για την αμερικανική αγορά. Μέχρι στιγμής φέτος, το μεξικανικό ναυτικό έχει κατασχέσει και καταστρέψει περίπου 115 τόνους μεθαμφεταμίνης, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο μεξικανικός στρατός ανέλαβε τους τελωνειακούς ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια λιμάνια εισόδου της χώρας το 2020, με έμφαση στον περιορισμό της παράνομης δραστηριότητας στο Manzanillo, έναν κόμβο λαθρεμπορίου για το Cartel de Jalisco Nueva Generación (CJNG). Αυτή η αμφιλεγόμενη αλλαγή θεσπίστηκε για να σταματήσει η διαφθορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Σεμάρ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα «ΨΑΡΑ»: Η ολονύχτια μάχη απέναντι σε drones και βαλλιστικούς πυραύλους

Ήταν η πιο δύσκολη έως τώρα νύχτα για την φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, με το πλοίο να βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό και το σύνολο του πληρώματος σε θέσεις μάχης, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ένα μπαράζ επιθέσεων όχι μόνο

Η διάρκεια στον χρόνο αποδεικνύει την αξία της…(*)

Από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου 1949 για την ίδρυση της Βόρειο-Ατλαντικής Συμμαχίας, μέχρι και την προχθεσινή πανηγυρική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η αποτροπή του τότε Σοβιετικού και νυν Ρωσικού επεκτατισμού αποτελούσε κοινή πρόκληση για

«Εδώ είναι άγριες οι θάλασσες»

Η πρώτη ειδοποίηση έφτασε το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου. Ένα ακατάλληλο σκαρί γεμάτο ανθρώπους θαλασσόδερνε ανοιχτά της Γαύδου. Το επείγον σήμα βρήκε τον καπετάν Στράτο στη γέφυρα του επιβατηγού «Δασκαλογιάννης». Μετέφερε κοντά στα 400 άτομα, κυρίως τουρίστες, στο παράκτιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο