Τουρκία: Kάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις η Άγκυρα

Η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Τουρκία να αποφύγουν να βρεθούν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον συναγερμό ασφαλείας που εξέδωσαν οι ΗΠΑ και προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες για βίαιη επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η αμερικανική πρεσβεία είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Τουρκία να αποφύγουν να βρεθούν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Κωνσταντινούπολη.

Η προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας

Στο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στις 18 Μαΐου αναφέρεται:

«Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας έχει λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κανονιών νερού, δακρυγόνων και μη θανατηφόρων όπλων, για να ελέγξει το πλήθος σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Είναι πολύ πιθανό αυτά τα μέτρα να ληφθούν και σε αυτή τη διαδήλωση. Αποφύγετε τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες καθώς μπορεί να είναι απρόβλεπτες και να γίνουν βίαιες»

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών είπαν ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τον πρέσβη Τζεφ Φλέικ ότι υπήρχαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί στην αμερικανική προειδοποίηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η τουρκική αστυνομία στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

Τουρκία: Kάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις η Άγκυρα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι προβλέπει το πδ 11/21 για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενόψη της υποβολής ενδικοφανών προσφυγών  κατά αποφάσεων μεταθέσεων και για την υποβοήθηση των μετατιθέμενων στελεχών ΛΣ  παραθέτουμε ολόκληρο το πδ 11/21 μεταθέσεων. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 11/2021 ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κρήτη: Η «μαύρη» όψη των διακοπών – Θλιβερά στοιχεία για τους πνιγμούς στις παραλίες

Το 73,6% των θυμάτων είναι αλλοδαποί/τουρίστες – Τα επίσημα στοιχεία έως τις 15 Αυγούστου Τα υψηλά ποσοστά του τουρισμού αποτελούν τη φωτεινή όψη του ελληνικού καλοκαιριού με τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως υπάρχει και η άλλη, η πιο σκοτεινή,

Παρέμβαση προέδρου ΠΕΑΛΣ: Μονόδρομος η αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022

17-08-2022 ΘΕΜΑ: “Αποδοχή του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 2022” Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος που μου αναλογεί, παρεμβαίνω ως κάτωθι:  Λίγες ημέρες μετά την κοινοποίηση των 200 μεταθέσεων έτους 2022 και λίγες ημέρες πριν τη χορήγηση ΦΠ

Το χρονικό της περιπέτειας των 38 μεταναστών στη νησίδα του Εβρου

Ενα κορίτσι 5 ετών από την ομάδα των Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων έχασε τη ζωή του, οι οποίοι από τις 7 Αυγούστου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Εβρου, όπου φέρονται να είχαν προωθηθεί βάσει των μαρτυριών τους υπό την απειλή