Τουρκία: «Λοξοκοιτάζει» τα βρετανικά Eurofighters, εάν οι ΗΠΑ πουν «όχι» για τα F-16

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Χασάν Κιουτσουκακιούζ, βρέθηκε στην Βρετανία το περασμένο διάστημα και έκανε μια διερευνητική κουβέντα αναφορικά με πιθανή αγορά Eurofighters, σε συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του.

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση αγοράς για να ανανεώσει τον στόλο της φέρεται να είναι η Τουρκία, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  MiddleEastEye, έχει έτοιμη πρόταση αγοράς μαχητικών Eurofighters Typhoons από τη Βρετανία, εάν κι εφόσον δεν προχωρήσει η αγορά των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Αγγλία ο Τούρκος διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Χασάν Κιουτσουκακιούζ,  βρέθηκε στην Βρετανία το περασμένο διάστημα και έκανε μια διερευνητική κουβέντα αναφορικά με πιθανή αγορά Eurofighters, σε συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του.

Σημειώνεται ότι η κύρια ποσότητα των Eurofighters παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καλή περίπτωση τα Eurofighters»

Τουρκική κυβερνητική πηγή φέρεται να έχει δηλώσει στο MiddleEastEye ότι «τα Eurofighters είναι μια μάλλον πολύ καλή περίπτωση, εάν δεν μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση των αμερικανικών F-16».

Tον Σεπτέμβριο, η Τουρκία έστειλε επιστολή αιτήματος για 40 F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την απόρριψή της από το πρόγραμμα F-35, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

«Οι ΗΠΑ μάς ενθάρρυναν να αγοράσουμε F-16»

Μάλιστα, Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι η αμερικανική κυβέρνηση τους ενθάρρυνε να υποβάλουν το αίτημα, αφού επικοινώνησαν με έναν κατώτερο Τούρκο διπλωμάτη στην Ουάσιγκτον για να διαβιβάσουν τις πληροφορίες.

Όμως η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της Συρίας, αλλά και στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, φαίνεται να δυσκολεύουν την απόκτηση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών από τη γείτονα χώρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρούν ως εναλλακτική λύση την αγορά των Eurofighters μαχητικών από τη Βρετανία.

Τούρκοι αξιωματούχοι πάντως τονίζουν ότι «η Βρετανία προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πουλήσει τα Eurofighters».

Τουρκία: «Λοξοκοιτάζει» τα βρετανικά Eurofighters, εάν οι ΗΠΑ πουν «όχι» για τα F-16

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας

 Με το από 01-04-2022 Προεδρικό Διάταγμα «Κατάταξη Ανθυποπλοιάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας», το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υποπερ. ββ) της περ. β) και της υποπερ. ββ) της περ. γ) της παρ. 2

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας για τις αυξήσεις στις τιμές

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά – Στις 11:00 η κινητοποίηση Παράσταση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  οργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας φορείς, συνδικάτα και οργανώσεις νησιωτών. Ζητούν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%,

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο -Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου. Οι περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα για φωτιά την Τρίτη (5/7) είναι η Αττική, η Στερεά

Καταγγελία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εργοδότες δίνουν οδηγίες για παραβίαση ωραρίου

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει «ανορθογραφίες» στην πρεμιέρα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Σε καταγγελία για «παρατράγουδα» όσον αφορά το μέτρο της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας προχώρησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μεταφέροντας μαρτυρίες εργαζομένων για οδηγίες παραβίασης του ωραρίου. Συγκεκριμένα η καταγγελία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για: