Τσίπρας από το Χαλάνδρι: «Γαλάζιες ακρίδες εφορμούν στον δημόσιο πλούτο»

«Η χώρα δυστυχώς περνά μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο Χαλάνδρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και εν συνεχεία περιόδευσε στην αγορά της πόλης, συνομιλώντας με πολίτες, καταναλωτές και επαγγελματίες καταστηματάρχες που δίνουν καθημερινά αγώνα, όπως του είπαν, για να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα τους απέναντι στην ακρίβεια, τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, τα υψηλά κόστη των λειτουργικών εξόδων και τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα του καταναλωτικού κοινού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούσε τους πολίτες «πώς πάμε;», «αντέχεις τώρα;»
«Πώς πάμε;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας καταστηματάρχη, με εκείνον να απαντά «δεν πάμε». «Αντέχεις τώρα;», ρώτησε άλλον έμπορο, «με νύχια και με δόντια» του απάντησε. Άλλη καταστηματάρχης είπε ότι ο κόσμος φοβάται να πάρει και το παραμικρό. «Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας αλλά αδυνατούμε πια», ανέφερε η ίδια. «Δύσκολα, δεν είναι μόνο το τωρινό, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια συσσωρεύονται, ο κόσμος θέλει να ψωνίσει αλλά είναι πολύ συγκρατημένος», είπε καταστηματάρχης συνομιλώντας με τον κ. Τσίπρα, ενώ ένας φαρμακοποιός σχολίασε «αν δείτε δεν έχει κίνηση η αγορά». Μια κάτοικος έθιξε το θέμα τής υπερβολικά ακριβής στέγασης, με τον κ. Τσίπρα να την παραπέμπει να αναζητήσει στο διαδίκτυο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΑ για τη στεγαστική πολιτική, ενώ άλλη δημότης τόνισε ότι χρειάζονται μέτρα για τη συγκράτηση τιμών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Οι ανισότητες διευρύνονται με ραγδαίους ρυθμούς
«Οι ανισότητες διευρύνονται με ραγδαίους ρυθμούς ακόμα και σε περιοχές που παραδοσιακά έχουν μεσοστρώματα», είπε στη δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖ- ΠΣ, ο οποίος πριν από την περιοδεία του στην αγορά ξεναγήθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου «που έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά».

«Όταν στο Χαλάνδρι πάνω από 600 οικογένειες βρίσκονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και εκατοντάδες άνθρωποι στο συσσίτιο αντιλαμβανόμαστε πού έχει βρεθεί η κοινωνία μας μετά από ενάμιση χρόνο τρομακτικής ακρίβειας στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης», είπε. Σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τον εμπορικό κόσμο, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που με πολύ μεγάλη δυσκολία πλέον μπορούν να τα βγάλουν πέρα καθώς έχει μειωθεί καταλυτικά ο τζίρος τους».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η χώρα δυστυχώς περνά μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι». «Την ίδια στιγμή», προσέθεσε, «η λαίλαπα των γαλάζιων ακρίδων εφορμά στο δημόσιο πλούτο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «αυτές οι τρομακτικές ανισότητες δεν μπορούν να συνεχίσουν» και πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή πριν ένας χειμώνας οδυνηρός έρθει σε όλη την ελληνική κοινωνία». Τόνισε ότι «όσο γρηγορότερα έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση για να στηρίξει με ένα πρόγραμμα στήριξης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης, ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη τόσο το καλύτερο για όλους, για όλη την κοινωνία και τη χώρα».

Νωρίτερα, κατά την ξενάγησή του στην Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τον τρόπο δράσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έκανε λόγο για σημαντική αύξηση προσέλευσης πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου τα τελευταία δύο χρόνια και αύξηση των αιτημάτων για επιδόματα αλλά και πίεσης από τους ανθρώπους που τους κόπηκε το ρεύμα. «Έχουμε πάρα πολλά αιτήματα τον τελευταίο χρόνο από ανθρώπους που ζητάνε επανασύνδεση του ρεύματος», είπε. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δουλειά που κάνει ο Δήμος στο κοινωνικό πεδίο είναι πολύ σημαντική, σημειώνοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ίσως η μόνη που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο για να μη μείνουν χιλιάδες οικογένειες μόνες απέναντι στην κρίση». Χαρακτήρισε τον Δήμο Χαλανδρίου πρότυπο με μια σειρά από υποδομές. Ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι όσο αυξάνονται οι ανάγκες τόσο λιγοστεύουν οι πόροι.

Στο κοινωνικό φαρμακείο, δομή που υποστηρίζεται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ΕΣΠΑ, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε ότι εξυπηρετούνται 600 άτομα για φάρμακα, τα οποία επιλέγονται από διαπαραταξιακή επιτροπή που ελέγχει τα κριτήρια για να είναι αντικειμενική η επιλογή τους. Είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και μικρομεσαίοι, τα μαγαζιά των οποίων άντεξαν στα μνημόνια αλλά όχι τώρα, και έρχονται στις υπηρεσίες ακόμα και για φάρμακα.

Από το κοινωνικό παντοπωλείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι «έχουμε τρομακτική αύξηση των ανισοτήτων». «Το βλέπουμε και σε μια πόλη όπως το Χαλάνδρι», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του παντοπωλείου και με χορηγία από τον προϋπολογισμό του Δήμου -μόνο φέτος πάνω από 160.000 ευρώ- και από τις σημαντικές συνεισφορές των δημοτών. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι που μέχρι τώρα ήταν ωφελούμενοι σκέφτονται να μεταπηδήσουν από τη συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο στο συσσίτιο γιατί σκέφτονται πώς θα πληρώσουν το ρεύμα».

Τσίπρας από το Χαλάνδρι: «Γαλάζιες ακρίδες εφορμούν στον δημόσιο πλούτο» -Έδωσε λεφτά σε μουσικό του δρόμου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναρκωτικά, όπλα και αρχαία έκρυβε σε τροχόσπιτο (εικόνες)

Αρχαιότητες τις οποίες σκόπευε να βγάλει στο “σφυρί” είχε στην κατοχή του ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής σε περιοχή της Ροδόπης, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων. Κατά την διάρκεια

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη που παρασύρθηκε στην Καμάρα- Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν», λέει η μητέρα του θύματος. Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κώστας Κατσαφάδος : Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης είναι το έργο της

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας, όπως και ο κόσμος, κινείται και σχεδιάζει έχοντας στο μυαλό της την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις ευρύτερες

Λαρισαίος επιχειρηματίας κατασκεύασε ρομποτικό όχημα με σύστημα λέιζερ για την κατάρριψη drones

«Όραμά μας να δώσουμε σε κάθε χώρα τη δύναμη να αμυνθεί ενάντια σε πιθανές απειλές». Με αυτό το μότο ο επιχειρηματίας και εφευρέτης ρομποτικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, Κωνσταντίνος Σούκος, κινείται και παράγει έργα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την κατάρρευση drones.