Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν τρελαθήκαμε, γνωρίζουμε τι είναι τα πυρηνικά

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αντιλαμβάνεται τους κινδύνους των πυρηνικών όπλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προεδρεύει στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση, μέσω βιντεοσύνδεσης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατός του θα μπορούσε να πολεμά στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά «δεν έχει νόημα» να κινητοποιήσει επιπλέον στρατιώτες σε αυτό το σημείο.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία», είπε ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας τον όρο που προτιμά για να αναφερθεί στη ρωσική εισβολή, που τώρα στον 10ο μήνα της.

Επιπλέον, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία «θα αμυνθεί με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θεωρείται στη Δύση ως «μια χώρα δεύτερης κατηγορίας που δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει καθόλου».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται – η τελευταία σε μια σειρά τέτοιων προειδοποιήσεων από τη Μόσχα – αλλά ότι η Ρωσία δεν θα απειλούσε απερίσκεπτα να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.

«Δεν τρελαθήκαμε, συνειδητοποιούμε τι είναι τα πυρηνικά όπλα», είπε ο Πούτιν. «Έχουμε αυτά τα μέσα σε πιο προηγμένη και σύγχρονη μορφή από οποιαδήποτε άλλη πυρηνική χώρα, αυτό είναι προφανές γεγονός. Αλλά δεν πρόκειται να τρέξουμε σε όλο τον κόσμο κραδαίνοντας αυτό το όπλο σαν ξυράφι».

Με πληροφορίες από Reuters

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ με τους περισσότερους νέους εκτός εργασίας και εκπαίδευσης

Οι NEETs, όπως αποκαλούνται, (ακρωνύμιο από τις λέξεις neither in employment nor in education or training) στην ΕΕ για το 2023 ήταν περισσότεροι από 1 στους 10 (11,2%). Όμως εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά ΝΕΕΤ άνω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 11,2 %

Αύξηση απασχόλησης ναυτικών

Η ανάκαμψη της ναυτικής απασχόλησης από την κρίση της πανδημίας συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ναυτικών (άτομα που είχαν έστω και μία ημέρα ασφάλισης στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο-ΝΑΤ ως μέλη πληρωμάτων πλοίων εντός του 2023) ανήλθε

Πάτρα: Φωτιά σε πλοίο μετά από έκρηξη σε αυτοκίνητο ΦΩΤΟ

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά την επιβίβασή του. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για διάσωση ατόμων από τη θάλασσα και παράλληλα ελήφθησαν μέτρα

Δύο χτυπήματα σε δύο ημέρες

Ενώ οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, την ανηφόρα τραβούν και οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια. Χθες, μόλις μία ημέρα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε ελληνικό φορτηγό πλοίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας ναύτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο