Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν τρελαθήκαμε, γνωρίζουμε τι είναι τα πυρηνικά

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αντιλαμβάνεται τους κινδύνους των πυρηνικών όπλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προεδρεύει στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση, μέσω βιντεοσύνδεσης. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατός του θα μπορούσε να πολεμά στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά «δεν έχει νόημα» να κινητοποιήσει επιπλέον στρατιώτες σε αυτό το σημείο.

«Όσον αφορά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία», είπε ο Πούτιν, χρησιμοποιώντας τον όρο που προτιμά για να αναφερθεί στη ρωσική εισβολή, που τώρα στον 10ο μήνα της.

Επιπλέον, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία «θα αμυνθεί με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θεωρείται στη Δύση ως «μια χώρα δεύτερης κατηγορίας που δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει καθόλου».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται – η τελευταία σε μια σειρά τέτοιων προειδοποιήσεων από τη Μόσχα – αλλά ότι η Ρωσία δεν θα απειλούσε απερίσκεπτα να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα.

«Δεν τρελαθήκαμε, συνειδητοποιούμε τι είναι τα πυρηνικά όπλα», είπε ο Πούτιν. «Έχουμε αυτά τα μέσα σε πιο προηγμένη και σύγχρονη μορφή από οποιαδήποτε άλλη πυρηνική χώρα, αυτό είναι προφανές γεγονός. Αλλά δεν πρόκειται να τρέξουμε σε όλο τον κόσμο κραδαίνοντας αυτό το όπλο σαν ξυράφι».

Με πληροφορίες από Reuters

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των πεσόντων πιλότων του Phantom F-4

Μετά την σημαντική πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ για την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου, έρχεται τροπολογία για την αποκατάσταση μίας αδικίας δεκαετιών. Τόσα χρόνια, χωρίς κάποιος να

Διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο στην Αθήνα

Με την παρουσία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Kitack Lim πραγματοποιείται το «13ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum» στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Φεβρουάριου 2023. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και

Μηταράκης: Η Ευρώπη σε αναζήτηση μεταναστευτικής πολιτικής

Η Ευρώπη αναζητεί τη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, διαιρεμένη από ιδεολογικές διαφορές.  Χαρά για τους λαθροδιακινητές που θησαυρίζουν από την υφιστάμενη κατάσταση.  Κατάσταση που επηρέασε δυσανάλογα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.  Από το 2020, όταν συστάθηκε

Η Ευρώπη «κλειδώνει» τα σύνορά της

Αναμένοντας τις πιο αυξημένες ροές από το 2015 αυτή την άνοιξη, η μετανάστευση βρίσκεται στην ατζέντα της συνόδου των «27» την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Σε μια προσπάθεια να «ξεκολλήσει» το Μεταναστευτικό από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται