Βρετανία: Γιατί η RAF θέλει να διαλύσει τα περίφημα «Κόκκινα βέλη»

Η έρευνα για τους πιλότους της μοίρας έδειξε πρωτοφανή σκάνδαλα

Την απόφαση να διαλύσει τα «Κόκκινα Βέλη» τα περίφημους «Red Arrows», μπορεί να λάβει η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια «ρώσικης ρουλέτας» με αλκοόλ.

Μέλη της ομάδας επίδειξης έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην 60χρονη ιστορία της.

Τα επικίνδυνα… παιχνίδια τους

Οι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail,  φέρονται να έπαιζαν «Met roullete», ένα παιχνίδι κατά το οποίο έπιναν αλκοόλ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εάν μια επίδειξη κινδύνευε να ακυρωθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Μερικές φορές, οι πιλότοι των Red Arrows φέρονται να ήταν τόσο μεθυσμένοι πριν από τις προγραμματισμένες ακροβατικές επιδείξεις που ήταν «τυχεροί» όταν αυτές ακυρώνονταν, δήλωσε πηγή στους Times.

Η πηγή τους ανέφερε επίσης ότι οι πιλότοι κατέταξαν την πτητική ικανότητα με βάση την ελκυστικότητα των γυναικών διασημοτήτων – με μια καλή εμφάνιση να είναι μια «Meghan Markle», μια αξιοπρεπής μια «Sienna Miller» και μια κακή επίδειξη μια «Susan Boyle», επιδεικνύοντας ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η έρευνα, επίσης αποκάλυψε δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών -εργαζομένων στην μοίρα, σε σημείο που όπως σημειώνεται «είχε δημιουργηθεί ένα έντονα τοξικό και σεξιστικό περιβάλλον».

Τι πρότεινε αμυντικός αναλυτής

Ένα αμυντικός αναλυτής πρότεινε ότι τα Red Arrows θα μπορούσαν να καθηλωθούν μόνιμα λόγω ζημίας στη φήμη τους.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο μετά τη δημοσίευση έκθεσης που παραγγέλθηκε από τον επικεφαλής της RAF, αρχιστράτηγο Sir Mike Wigston, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την έρευνα που έγινε.

 

Σύμφωνα με την έρευνα τα μέλη των «Red Arrows» λέγεται ότι την γλίτωναν στο παρά πέντε καθώς κάποιος τους ενημέρωνε.

Η έκδοσή της, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο, καθυστέρησε τ λόγω του μεγάλου βάρους των αποδεικτικών στοιχείων. Περισσότερο από 40 μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, παρείχαν 250 ώρες μαρτυρίας στο πλαίσιο της έρευνας.

Ορισμένοι δήλωσαν ότι απειλήθηκαν να μην δώσουν κατάθεση από ανώτερους ηγέτες που ήθελαν να «κρύψουν τις καταγγελίες κάτω από το χαλί».

Χθες το βράδυ, ο αμυντικός αναλυτής Francis Tusa δήλωσε: «Πρέπει να τεθεί το ζήτημα του κατά πόσον το Red Arrows μπορεί να συνεχίσει με την τρέχουσα μορφή του, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας διάλυσης. Εάν η έκθεση, και τονίζω εάν, είναι τόσο καταδικαστική όσο θεωρείται ότι είναι, η υπηρεσία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει τα Red Arrows με τη σημερινή τους μορφή. Η μονάδα είναι πολύ υψηλού προφίλ για να προσελκύει τόση αρνητική δημοσιότητα για πολύ καιρό».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Πόθεν Έσχες 2023: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι

Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την υποβολή από τους υπόχρεους των δηλώσεων πόθεν έσχες, από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 και για διάστημα 90 ημερών, μέχρι δηλαδή τις 15 Μαρτίου 2024. «Ο υπόχρεος υποβάλλει

Το viral κόλπο για να βλέπεις αμέτρητα βίντεο στο TikTok χωρίς να αγγίζεις το smartphone σου

Για πολλούς από εμάς το TikTok αποτελεί την αγαπημένη μας πλατφόρμα στα social media. Όχι τόσο για να ανεβάζουμε περιεχόμενο, αλλά περισσότερο για να το καταναλώνουμε. Έχουμε περάσει άλλωστε αρκετές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, scrollάροντας με

Μετάβαση στο περιεχόμενο