Βρετανία: Γιατί η RAF θέλει να διαλύσει τα περίφημα «Κόκκινα βέλη»

Η έρευνα για τους πιλότους της μοίρας έδειξε πρωτοφανή σκάνδαλα

Την απόφαση να διαλύσει τα «Κόκκινα Βέλη» τα περίφημους «Red Arrows», μπορεί να λάβει η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια «ρώσικης ρουλέτας» με αλκοόλ.

Μέλη της ομάδας επίδειξης έχουν κατηγορηθεί για μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην 60χρονη ιστορία της.

Τα επικίνδυνα… παιχνίδια τους

Οι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail,  φέρονται να έπαιζαν «Met roullete», ένα παιχνίδι κατά το οποίο έπιναν αλκοόλ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εάν μια επίδειξη κινδύνευε να ακυρωθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Μερικές φορές, οι πιλότοι των Red Arrows φέρονται να ήταν τόσο μεθυσμένοι πριν από τις προγραμματισμένες ακροβατικές επιδείξεις που ήταν «τυχεροί» όταν αυτές ακυρώνονταν, δήλωσε πηγή στους Times.

Η πηγή τους ανέφερε επίσης ότι οι πιλότοι κατέταξαν την πτητική ικανότητα με βάση την ελκυστικότητα των γυναικών διασημοτήτων – με μια καλή εμφάνιση να είναι μια «Meghan Markle», μια αξιοπρεπής μια «Sienna Miller» και μια κακή επίδειξη μια «Susan Boyle», επιδεικνύοντας ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η έρευνα, επίσης αποκάλυψε δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών -εργαζομένων στην μοίρα, σε σημείο που όπως σημειώνεται «είχε δημιουργηθεί ένα έντονα τοξικό και σεξιστικό περιβάλλον».

Τι πρότεινε αμυντικός αναλυτής

Ένα αμυντικός αναλυτής πρότεινε ότι τα Red Arrows θα μπορούσαν να καθηλωθούν μόνιμα λόγω ζημίας στη φήμη τους.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο μετά τη δημοσίευση έκθεσης που παραγγέλθηκε από τον επικεφαλής της RAF, αρχιστράτηγο Sir Mike Wigston, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την έρευνα που έγινε.

 

Σύμφωνα με την έρευνα τα μέλη των «Red Arrows» λέγεται ότι την γλίτωναν στο παρά πέντε καθώς κάποιος τους ενημέρωνε.

Η έκδοσή της, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο, καθυστέρησε τ λόγω του μεγάλου βάρους των αποδεικτικών στοιχείων. Περισσότερο από 40 μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, παρείχαν 250 ώρες μαρτυρίας στο πλαίσιο της έρευνας.

Ορισμένοι δήλωσαν ότι απειλήθηκαν να μην δώσουν κατάθεση από ανώτερους ηγέτες που ήθελαν να «κρύψουν τις καταγγελίες κάτω από το χαλί».

Χθες το βράδυ, ο αμυντικός αναλυτής Francis Tusa δήλωσε: «Πρέπει να τεθεί το ζήτημα του κατά πόσον το Red Arrows μπορεί να συνεχίσει με την τρέχουσα μορφή του, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας διάλυσης. Εάν η έκθεση, και τονίζω εάν, είναι τόσο καταδικαστική όσο θεωρείται ότι είναι, η υπηρεσία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει τα Red Arrows με τη σημερινή τους μορφή. Η μονάδα είναι πολύ υψηλού προφίλ για να προσελκύει τόση αρνητική δημοσιότητα για πολύ καιρό».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το