Wi-fi για τον εντοπισμό όπλων και βομβών

Συνηθισμένη κατά τα άλλα τεχνολογία Wi-fi θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με έρευνα της οποίας ηγήθηκε το Rutgers University στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ασύρματα σήματα μπορούν να διεισδύουν σε τσάντες προκειμένου να χρησιμοποιούνται για μετρήσεις διαστάσεων μεταλλικών αντικειμένων ή του όγκου υγρών. Αρχικές δοκιμές έδειξαν πως το σύστημα που ανέπτυξαν έχει ακρίβεια της τάξης του 95%, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια χαμηλού κόστους εναλλακτική πρόταση στην ασφάλεια αεροδρομίων.

Για τους σκοπούς της έρευνας έγιναν δοκιμές σε 15 είδη αντικειμένων και έξι είδη τσαντών. Το Wi-fi είχε ποσοστό επιτυχίας 99% για την αναγνώριση επικίνδυνων αντικειμένων, 98% για μεταλλικά αντικείμενα και 95% για υγρά. Όταν τα αντικείμενα αυτά ήταν κρυμμένα μέσα σε τσάντες, το ποσοστό ακριβείας έπεφτε στο 90%.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια συσκευή Wi-fi με δύο ή τρεις κεραίες, και μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα δίκτυα Wi-fi. Αυτό που κάνει είναι να αναλύει τι συμβαίνει όταν τα σήματα διεισδύουν και ανακλώνται πάνω σε αντικείμενα και υλικά. Εκτιμάται πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μουσεία, γήπεδα, θεματικά πάρκα, σχολεία και άλλους χώρους όπου θεωρείται πως μπορεί να υπάρξει κίνδυνος- και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος σε σχέση με τις υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αεροδρόμια.

Στην έρευνα συμμετείχαν και μηχανικοί του Indiana University-Purdue University Indianapolis και του Binghamton University.

ΠΗΓΗ:https://www.naftemporiki.gr/story/1382177/wi-fi-gi…

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις $4,1 δισ. στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Της Αναστασίας Βαμβακά Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με τα στοιχεία της Allied Shipping Research να αναφέρουν πως έχουν επενδύσει μέσα στο 2022 ήδη 4,157 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 196

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους

Πόλεμος προσφορών στα σούπερ μάρκετ αλλά και νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

Έως και το 50% των προϊόντων στα ράφια βγαίνουν σε προσφορά με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, την ώρα που οι προμηθευτές και οι αλυσίδες παύουν να συγκρατούν τις αυξήσεις στις τιμές. Στο 3% εκτιμάται ότι θα φθάσει η μείωση

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι στην κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.