Ξανά στην Κρήτη ο “Τυφώνας” – Το ειδικό σκάφος “σαρώνει” ακτές της Κισάμου και όχι μόνο… (φωτο)

Ήρθε στην Κρήτη για να καθαρίσει τις “πολυδιαφημισμένες” παραλίες και όχι μόνο αυτές.

Στην Κρήτη βρίσκεται για ακόμα μια φορά, αυτές τις ημέρες το ειδικό σκάφος “Τυφώνας”.

Το πλοίο “Τυφώνας” του Κοινωφελούς  Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί με το πλήρωμα του, παράκτιους καθαρισμούς  στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Τις τελευταίες ημέρες ο “Τυφώνας” βρίσκεται σε δημοφιλείς ακτές στην Κίσαμο, καθαρίζοντας τις από απορρίμματα και σε σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν. Ο “Τυφώνας” συμβάλλει στον καθαρισμό του θαλάσσιου βυθού και πολλές φορές, αυτά που “ανακαλύπτει” προκαλούν προβληματισμό για το πώς ο άνθρωπος βλέπει το περιβάλλον και πόσο το σέβεται.

Όπως σημειώνει το Κοινωφελές  Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, “η δράση του “Typhoon Project” μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συμβάλουν στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης”.

Πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο, στελέχη των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία των Αρχανών και της Ιεράπετρας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και εκπαιδευτικοί από σχολεία του νομού Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου επισκέφθηκαν τον «Τυφώνα» και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο. Απέκτησαν βιωματική εμπειρία της καθημερινής δράσης του «Τυφώνα» και συζήτησαν με τα στελέχη του Ιδρύματος τις ιδέες τους για μελλοντικές συνεργασίες και προγράμματα.

Μάλιστα, το Σάββατο (8/4) έγινε εκδήλωση για το κρίσιμο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση στο ΚΑΜ:

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tουρκικοί «τσαμπουκάδες» με πολεμικά έξω από την Κάσο -η απάντηση της Αθήνας

Πρώτα βάφτισαν με Νavtex «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, μετά έστειλαν και πολεμικά πλοία «για να παρακολουθούν» το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Στουρνάρας: «Θα χρειαστούμε άλλα 40 χρόνια για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της»

Άλλα 40 χρόνια -και υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτή την περίοδο θα προχωρήσουν αποφασιστικά ορισμένες βασικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα καταφέρνουμε να επιτυγχάνουμε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2% του ΑΕΠ ετησίως- θα χρειαστούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα την ευημερία της

Το Λιμενικό απαντά μέσω πηγών στην τουρκική προπαγάνδα: Προστατεύουμε νόμιμα τα σύνορά μας

Στην κατηγορηματική διάψευση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο ελληνικές αρχές δήθεν προχωρούν δια θαλάσσης σε επαναπροώθηση μεταναστών προχώρησαν πηγές του Λιμενικού Σώματος. Πηγές της Ελληνικής Ακτοφυλακής επιβεβαίωσαν το περιστατικό, ωστόσο τόνισαν ότι δεν πρόκειται για επαναπροώθηση,

Στ. Γκίκας: «Ενδυνάμωση της θεσμικής συνεργασίας ΥΝΑΝΠ και ΚΕΔΕ με επίκεντρο τα νησιά και τη θεσμική αναβάθμιση της νησιωτικοτητας με μετρήσιμα αποτελέσματα και εξειδικευμένους πόρους»

Στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Κοινωνικής Συνοχής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, συμμετείχε σήμερα 22/7/2024 ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, παρουσία των Δημάρχων των

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο