Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι της Ιτέας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετέβη στην Ιτέα το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024 και επέβλεψε την έναρξη κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση του προβλήτα του λιμένα Ιτέας».

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής ΝΔ Φωκίδας Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωκίδας Πέγκυ Αραβαντινού, όπως επίσης ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, αιρετοί του Δήμου Δελφών και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας Σοφία Αναγνωστάκου.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 6.200.000 ευρώ, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025, και μπήκε στο στάδιο την υλοποίησης κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ανέλαβε τη μελέτη, τη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της πορείας κατασκευής.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε το έργο επέκτασης και εκβάθυνσης του λιμένα Ιτέας, προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025.

»Ένα έργο, που δίνει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές στην Ιτέα και όλη τη Φωκίδα, γίνεται πράξη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παραδοθεί ως το καλοκαίρι του 2025, άρτια κατασκευασμένο, στην τοπική μας κοινωνία!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα ξεκίνησαν οι γερανοί να βαθαίνουν το λιμάνι της Ιτέας μας, αφού σε χρόνο ρεκόρ λάβαμε 40 και πλέον αδειοδοτήσεις σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό η Φωκίδα μας θα γίνει η πύλη εισόδου της Στερεάς που αγαπάμε».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική θητεία των γυναικών: αναγκαία και αναπόδραστη

Όταν προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για στελεχώσεις μονάδων στο  20-30%, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ο Στρατός Ξηράς είναι τόσο υποστελεχωμένος  που θέτει σε κίνδυνο την εδαφική μας ακεραιότητα. Μια που παρά την αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων €870 εκατ. – Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις

Ο σχεδιασμός του 2025 είναι τελικά πιο φιλόδοξος από τις αρχικές παραδοχές του οικονομικού επιτελείου. Ακόμα κι έτσι, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, δεν διαταράσσονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι οποίοι, πάντως, θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Το «πακέτο» των μόνιμων εισοδηματικών

Μισθοί: Τράπεζες και υψηλή τεχνολογία προσφέρουν τις καλύτερες αμοιβές

Ποιοι κλάδοι δίνουν τις καλύτερες αμοιβές; Ποιες παροχές επιλέγουν να προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού; Τι ζητά από τους εργοδότες η νέα γενιά; Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Director Advisory της KPMG, Γεωργία Καλεμίδου επικαλούμενη την πρόσφατη

Νέες τουρκικές βολές για το ελληνικό θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιανκί Μπαγτζίογλου, εκτόξευσε νέες βολές σχετικά με το θέμα της δημιουργίας από την ελληνική κυβέρνηση θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη

Μετάβαση στο περιεχόμενο