Ξίφη Αποστράτων: Έγγραφο ΓΕΣ για χορήγηση σε Αποστράτους Αξιωματικούς

Το ΓΕΣ απέστειλε έγγραφο προς το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΣ, σχετικά με τη χορήγηση ξιφών σε Αποστράτους Αξιωματικούς του Στρατού

Ειδικότερα:

«Σας γνωρίζουμε κατόπιν ενημερώσεως από το ΓΕΣ, σχετικά με τη χορήγηση ξιφών σε Αποστράτους Αξιωματικούς του Στρατού, ότι:

α. Η Στρατιωτική Υπηρεσία έχει την υποχρέωση να χορηγεί ξίφη σε όλους τους Αξιωματικούς (πέραν των αποφοίτων ΣΣΕ και ΣΣΑΣ) με την ονομασία τους σε Ανθλγούς.

β. Επιπλέον, οι αναδρομικές προβλέψεις σχετικής διαταγής, δηλαδή η χορήγηση ξιφών και σε όσους προήχθησαν προ της εκδόσεώς της (ακόμα και αν έχουν αποστρατευθεί), δημιούργησε την επιπλέον ανάγκη χορήγησης ξιφών σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό αποστράτων συναδέλφων.

γ. Ταυτόχρονα, η διαρκής ετήσια ανάγκη χορήγησης ξιφών στους εν ενεργεία Αξκούς που προάγονται στο βαθμό του Ανθλγού (πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ), καθιστά δυσχερέστατη την εξασφάλιση των απαραιτήτων ξιφών για όλους, καθ’ όσον η προμήθεια αυτών δεν εξαρτάται μόνον από τα διαθέσιμα κονδύλια για την προμήθειά τους, αλλά και από το ρυθμό παραγωγής τους από τον προμηθευτή.

Λαμβανομένων υπόψη αυτών, η Υπηρεσία έχει κατ’ ανάγκην προτεραιοποιήσει τη χορήγηση ξιφών, πρώτα στους εν ενεργεία Αξκούς που προάγονται στον βαθμό του Ανθλγού (πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ), οργανώνοντας ετήσιες τελετές επίδοσης ξιφών, ενώ καταβάλλει προσπάθεια για την εξασφάλιση επιπλέον τεμαχίων για την χορήγηση ξιφών σε εν αποστρατεία συναδέλφους.

Κατά το έτος 2022, κατέστη για πρώτη φορά δυνατή η χορήγηση ξιφών σε αποστράτους Αξκούς, ενέργεια η οποία έτυχε ιδιαιτέρως ευμενούς υποδοχής από το σύνολο των αποστράτων συναδέλφων. Η χορήγηση αυτή έγινε με βάση την αρχαιότητα (αριθμός μητρώου) των δικαιουμένων.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι οι αναφερθείσες δυσχέρειες συν τω χρόνω αντιμετωπίζονται και ήδη μπαίνει σε εφαρμογή πρόγραμμα χορήγησης ξιφών σε δικαιούμενους συναδέλφους, αρχικά εν ενεργεία και εν συνεχεία σε εν αποστρατεία, με βάση την αρχαιότητά τους, μέσω των αντιστοίχων κατά τόπους Παραρτημάτων ΕΑΑΣ.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων αποστράτων συναδέλφων».

ΣΧΟΛΙΟ ΕΑΑΛΣ: «…και, στα δικά μας…»

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο του ΓΕΣ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΠΗΓΗ: eaasthess.blogspot.com και το έγγραφο από: eaaslarisas.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ σε παραλία της Λάρισας: Φίδι έκανε βόλτες – Τρομάξαν οι λουόμενοι [εικόνες]

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι φοβήθηκαν αρκετά καθώς θυμήθηκαν ότι προ ημερών στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου, μια 40χρονη δέχθηκε δάγκωμα από φίδι την ώρα που κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να μελανιάσει το πόδι της.

Συνελήφθη ανήλικος με γεμάτο περίστροφο στον Κολωνό

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της

Το Γιβραλτάρ βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του Brexit: Η συμφωνία οδηγός για να χαθούν στη συνέχεια η βόρεια Ιρλανδία και οι βάσεις στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

Μετάβαση στο περιεχόμενο