Υγειονομικό σκάνδαλο στην Ιαπωνία: Νέοι θάνατοι συνδέονται με κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής κατά της χοληστερίνης

Ιαπωνία: Η ιαπωνική εταιρεία Kobayashi Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τις περιπτώσεις 76 επιπλέον θανάτων που πιθανόν να συνδέονται με τα συμπληρώματα διατροφής κατά της χοληστερίνης, τα οποία περιέχουν μαγιά κόκκινου ρυζιού στο πλαίσιο ενός υγειονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και αρκετούς μήνες.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με αυτό το θέμα τον Απρίλιο, η Kobayashi Pharmaceutical ανέφερε πέντε θανάτους που πιθανώς συνδέονται με τα προϊόντα της, τα οποία έκτοτε έχουν αποσυρθεί από την αγορά. Αυτός ο αρχικός αριθμός στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε τέσσερις.

Ως εκ τούτου, το προσωρινό σύνολο των ύποπτων θανάτων σε αυτή την υπόθεση ανέρχεται σε 80.

Πολλοί άνθρωποι που είχαν καταναλώσει αυτά τα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία φαίνεται να προκαλούν προβλήματα στα νεφρά, νοσηλεύτηκαν επίσης.

«Ακόμη και αν η άμεση αιτία νοσηλείας ή θανάτου δεν είναι η νεφρική νόσος», έχει «καταστεί σαφές» ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων είχε «έμμεσα» επιβλαβείς επιπτώσεις στην κατάσταση της υγείας των ανθρώπων, αναφέρει ανακοίνωση της Kobayashi Pharmaceutical.

Η εταιρεία επικοινώνησε για το θέμα μόνο μετά τα μέσα Μαρτίου, ανακοινώνοντας την ανάκληση τριών σειρών προϊόντων, αν και είχε λάβει μια πρώτη ανησυχητική αναφορά από γιατρό στις 15 Ιανουαρίου.

Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία δήλωσε ότι εντόπισε μια τοξική ουσία που παράγεται φυσικά από τη μούχλα, σε παρτίδες των προϊόντων της που ανακαλούνται.

Ωστόσο, η εταιρεία και οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να εργάζονται για να κατανοήσουν ακριβώς γιατί και πώς συνέβη αυτό το τεράστιο σκάνδαλο υγείας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο