Υπόθεση Βαλυράκη: Απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος καταγγέλλουν οι συνήγοροί του

Σε μία εφ’ όλης της ύλης Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση της δολοφονίας του ιστορικού πολιτικού, προχωρούν σήμερα οι συνήγοροι της οικογένειας.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες και οργανωμένες απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος, παρουσίασης της δολοφονίας ως δήθεν ατυχήματος, αλλά και κραυγαλέοι εισαγγελικοί και δικαστικοί χειρισμοί.

Αυτό επισημαίνουν οι συνήγοροι της οικογένειας Μανώλης Φωτάκης, Κώστας Παπαδάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παραχωρούν μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στις 13.00 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν σε ανακοίνωσή τους «στην αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης από Εισαγγελέα που ήδη ελέγχεται πειθαρχικώς και ποινικώς και στην, με ταχύτητα φωτός, αποφυλάκιση των κατηγορουμένων-φυσικών αυτουργών, ένα μόλις μήνα μετά την προφυλάκισή τους».

Υπόθεση Βαλυράκη

eurokinissi

Οι καταγγελίες για χρηματισμό μάρτυρα

Και προσθέτουν: «Σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφονται με ιδιαίτερο προβληματισμό οι πρόσφατες ψευδείς διαρροές, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες επιχειρείται να «αναπλαισιωθεί» η προσωπική παρέμβασή του στην υπόθεση, αλλά και οι καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού μάρτυρα. Όλα αυτά, στο χρονικό σημείο κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η επί της ουσίας πρόταση Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο».

Όπως σημειώνουν για τον Σήφη Βαλυράκη, πρόκειται για έναν ιστορικό πολιτικό, ο οποίος διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, πληρώνοντας με την ελευθερία του και, στη συνέχεια, σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση μέχρι και τον βίαιο θάνατό του τον Ιανουάριο 2021, έδρασε συστηματικά και σταθερά υπέρ της Δημοκρατίας και της Διαφάνειας, με εμβληματικό ρόλο στην διερεύνηση και πλήρη αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens, υπόθεση για την οποία συνέχιζε να ενεργοποιείται και να παλεύει και μετά την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, της οποίας προέδρευε».

Υπόθεση Βαλυράκη

eurokinissi

Υπόθεση Βαλυράκη: Τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν στον Εισαγγελέα

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, όπως έγραψε το dikastiko.gr οι συνήγοροι της οικογένειας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με άλλους συνηγόρους, βρέθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή της Χαλκίδας για να προβούν σε σχετικές δικονομικές ενέργειες, προς υποστήριξη της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη.

Στην ανακοίνωσή τους, επεσήμαιναν πως στον Ανακριτή έχουν κατατεθεί και κρίσιμα έγγραφα-εκθέσεις, που τεκμηριώνουν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κατά των οποίων εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν περιλαμβάνονται στοιχεία από τεχνικές εκθέσεις αλλά και βίντεο που ρίχνουν φως στο τι έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στην Ερέτρια, ενώ τονίζονται βάσει αυτών και ορισμένα παράδοξα της υπόθεσης.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού