Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο με θέμα: «Ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Περίπου πενήντα εμπειρογνώμονες προερχόμενοι από την Ελλάδα, τη Γαλλία καθώς και τις περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων συναντήθηκαν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, με γνώμονα την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ_

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας για την Ασφάλεια (D.C.I.S.) και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Γάλλο Περιφερειακό Συντονιστή για τα Δυτικά Βαλκάνια, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) καθώς και την OFAST (Εθνική Διυπουργική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών στην Γαλλία).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ__

Εκτός από τους Γάλλους και τους Έλληνες εμπειρογνώμονες, στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Europol, της Eurojust, του European Center for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), της Integrative Internal Security Governance (IISG), καθώς και εκπρόσωποι των γειτονικών χωρών και των χωρών της περιφέρειας όπως η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, το Κόσοβο, η Ιταλία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες επισήμαναν τη σπουδαιότητα τόσο της διυπηρεσιακής όσο και της διεθνούς συνεργασίας των Αρχών επιβολής του νόμου η οποία έχει οδηγήσει σε σημαντικές επιτυχίες και πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

Το σεμινάριο έκλεισε μεταξύ άλλων με την ομιλία του Αρχιπλοίαρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κ. Τρύφωνα ΚΟΝΤΙΖΑ, Διευθυντή του Κλάδου Αστυνόμευσης & Ασφάλειας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, διαθέτοντας τα κατάλληλα στελέχη και μέσα, έχει να επιδείξει σημαντικές συνεργασίες που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών ουσιών, όχι μόνο στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και σε θάλασσες χωρών που εκτείνονται εκατοντάδες μίλια μακριά από τα πελάγη μας, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει κατά τη διάρκεια της εκατονταετούς πορείας του.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλωτάρχης ΛΣ Λευτέρης Βαλεργάκης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα δύο έτη

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ Α ́ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤ1 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: Π12β- 58515 «ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΛΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΜ 1187) ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ (2)ΕΤΗ ».  – Ο

Χαιρετισμός Επίτιμου Προέδρου Π.Ε.Α.Λ.Σ. στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ 15Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης κ.κ Ευγένιε Κύριε Αρχηγέ ΛΣ, φαντάζομαι ότι σήμερα εκπροσωπείται τον κ. υπουργό αν και θα ήταν επιθυμητό έως και αναγκαίο να έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα του Υπουργού η παρουσία του

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Προσκεκλημένο να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (ΠΕΑΛΣ), κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Σταύρο Βοϊδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα Δημ. Σαϊτάκη, την Ταμία και επικεφαλής Τομέα Ισότητας Ελένη Κοντάκου και τον

Ξεκίνησε το ταξίδι της…αποκαθήλωσης για 4 ελικόπτερα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σε δύο διαδοχικά ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων (στις 18/8 και 6/9), σας πληροφορούσαμε για τη σύμβαση-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, με την οποία