Ζελένσκι: “Aδιανόητο” ότι ο Τραμπ είναι “με το μέρος του Πούτιν”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει ότι “δεν καταλαβαίνει” πώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “μπορεί να είναι με το μέρος” της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

“Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι με το μέρος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Είναι αδιανόητο”, δηλώνει, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, μεγάλο φαβορί για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προέτρεψε τους υποστηρικτές του στο Κογκρέσο να μπλοκάρουν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.

Ο 77χρονος πρώην μεγιστάνας έχει διαβεβαιώσει κατά το παρελθόν ότι μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία “σε 24 ώρες”, εάν επανεκλεγεί.

“Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει τον Πούτιν. Ξέρω ότι τον συνάντησε αλλά δεν του αντιτάχθηκε ποτέ”, συνεχίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) συνειδητοποιεί ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ”, προσθέτει.

Η Ουκρανία εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένη απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα και περιμένει τα δυτικά όπλα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή της, ενώ ο πόλεμος έχει εισέλθει στον τρίτο χρόνο του. Η νίκη ή η ήττα της Ουκρανίας “εξαρτάται από εσάς”, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Ζελένσκι στους συμμάχους του.

Οι Ουκρανοί καταγράφουν ήττες εδώ και εβδομάδες στα ανατολικά, κυρίως με την απώλεια της πόλης-φρούριο Αβντιίβκα και σήμερα με την απόσυρσή τους από το χωριό Λαστότσκινε, κοντά στην Αβντιίβκα.

Στη συνέντευξη στο CNN, ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποιεί ακόμη ότι “εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν” εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξή τους.

Ζελένσκι: “Aδιανόητο” ότι ο Τραμπ είναι “με το μέρος του Πούτιν”

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις