Ζητούν συγγνώμη για τα επεισόδια που έγιναν σε βάρος λιμενικών

Συγγνώμη για τα επεισόδια που είχαν προκληθεί το 2016, σε βάρος λιμενικών, ζήτησαν δημοσίως ο δήμαρχος Λέρου και δύο ακόμα κάτοικοι του νησιού.

Τα επεισόδια είχαν γίνει στο λιμάνι του Λακκίου, όταν οι κάτοικοι του νησιού είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την αποβίβαση μεταναστών στο νησί.

Στη δήλωσή τους, αναφέρουν τα εξής:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες Μιχαήλ Κόλιας του Ευθυμίου, Δήμαρχος Λέρου,  Βασίλειος Μεραμπελιώτης του Εμμανουήλ και 3) Χρήστος Συριδάκης του Κωνσταντίνου, άπαντες κάτοικοι Λέρου με την παρούσα μας δηλούμε προς τους:

1) Σακελλάριο Μπιλλήρη του Αντωνίου,

2) Ελευθέριο Βουλγαράκη του Αποστόλου,

3) Ιωάννη Μαυρουδή του Παύλου,

4) Γρηγόριο Πασχαλίδη του Γεωργίου,

5) Χρήστο Λουδοβάρη του Κωνσταντίνου,

6) Απόστολο Μπασδάνη του Δημοσθένη,

7) Γεώργιο Φιλίππου του Επαμεινώνδα,

8) Θεόδωρο Καρβουνιάρη του Αναστασίου,

9) Λεωνίδα Μπακαούκα του Χρήστου,

10) Παναγιώτη Καλπάκη του Δημητρίου,

11) Γεώργιο Μαντζάρη του Βαλάση,

12) Αντώνιο Κασαπίδη του Ιωάννη,

13) Κωνσταντίνο Βρασταμίνο του Αστέριου,

14) Κωνσταντίνο Παστρικάκη του Κωνσταντίνου και

15) Δημήριο Τσαμπίρη του Γεωργίου ότι σχετικά με τα γεγονότα της 7ης-4-2016 που διαδραματίσθηκαν στον Λιμένα Λακκίου της Λέρου από την άφιξη πλοίου το οποίο μετέφερε μετανάστες από νησί του Αιγαίου και είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαπληκτισμού μεταξύ αυτών και των παραπάνω αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος δεν είχαν να κάνουν με τα πρόσωπα αυτών.

Πράγματι υπήρξε αγανάκτηση εκ μέρους μας για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο νησί της Λέρου. Ζητούμε συγγνώμη στα πρόσωπα όλων των εγκαλούντων οι οποίοι έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύμφωνα με τις εντολές τους, και αποδοκιμάζουμε τις φράσεις οι οποίες ειπώθηκαν σε βάρος τους καθώς και την κίνησή μας για σύγκρουση μαζί τους.

Κρίνοντας εκ των υστέρων τα πράγματα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπήρξαν απέναντί μας, απλώς προσπαθούσαν να εκτελέσουν εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον.

Επίσης δηλούμε ότι τα όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπο του τέως Λιμενάρχη Λέρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου τη 16η-4-2016 δεν είναι αληθή και λέχθηκαν υπό την επήρεια των δραματικών γεγονότων στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τιμούμε το πρόσωπο του κ. Λιμενάρχη και των λοιπών συνυπηρετούντων Στελεχών στο Λ/Χ Λέρου.

Εν τέλει υπό το κράτος της ψυχικής φόρτισης δεν επιδοκιμάζουμε τη συμπεριφορά μας στα πρόσωπα των παραπάνω Στελεχών του Λιμενικού Σώματος εκφράζοντας τη δημόσια δήλωσή μας για αποδοχή της συγγνώμης μας και την αποκατάσταση της κοινωνικής γαλήνης.

Λέρος, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Δηλούντες».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λινοπεράματα το πλοίο της Greenpeace

Έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Δήμου Μαλεβιζίου Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου πλέει από το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο “Rainbow Warrior” της Greenpeace. Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν το διάσημο σκαρί της περιβαλλοντικής οργάνωσης και έσπευσαν να το φωτογραφίσουν απαθανατίζοντάς

Σταμάτης Κόκοτας: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Σταμάτης Κόκοτας. Νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια

Το ναυάγιο της 29ης Μαΐου ’41 και η ιστορία του

Ο Μάικλ Μπέντον θυμάται εκείνη την ημέρα πεντακάθαρα, και ας έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Ηταν ένα τυπικό καλοκαιρινό απόγευμα στη χερσόνησο της Γραμβούσας και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα ήταν καθοριστική για την υπόλοιπη ζωή του. Οπως συνήθιζαν με τη

Εκλογές τον Μάρτιο ή στο τέλος Ιουνίου – Οι πιθανές ημερομηνίες που συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μάρτιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα χρονικά διαστήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού (Bloo­mberg) ότι οι κάλπες θα στηθούν άνοιξη ή αρχές