Εξελίξεις εντός του Φεβρουαρίου στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια

Εξελίξεις αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα περιφερειακά λιμάνια, για τα οποία έχει εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι της Καβάλας η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών προγραμματίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία αφορά την υποπαραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των λιμενικών δραστηριοτήτων του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β».

Θα ακολουθήσει η Αλεξανδρούπολη, για την οποία οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Ο διαγωνισμός αφορά την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Μετά τον Απρίλιο και στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα και στις αρχές του επόμενου θα ανακοινωθεί η λίστα των επενδυτικών σχημάτων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (δεσμευτικές προσφορές) για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Σήμερα, το ΤΑΙΠΕΔ αξιολογεί τους φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σημειώνεται ότι το Ηράκλειο συγκέντρωσε τα «βλέμματα» πολλών επενδυτών, με αποτέλεσμα να υποβληθούν εννέα εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Τέλος, αναφορικά με τους Οργανισμούς Λιμένων Βόλου και Κέρκυρας, οι οποίοι είναι και οι επόμενοι στη λίστα παραχώρησης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα έχουμε νεότερα πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις διαγωνισμοί και οι τρεις είναι στην τελική ευθεία, εκτιμάται ότι δεν είναι συνετό να «βγουν στον αέρα» κι άλλες διαδικασίες που δεν θα επιτρέψουν εστιασμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνεται ότι το Ταμείο προετοιμάζει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Βόλο, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης κάποιων από τους μικρούς λιμένες ή/και μαρίνες της Κέρκυρας. Η διερεύνηση αφορά τη μαρίνα για mega-yachts, τη μαρίνα Σπηλιάς εντός του κεντρικού λιμένα του Οργανισμού και τον μικρό λιμένα της Λευκίμμης.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το ΠΝ προσπαθεί να εμποδίσει το ρωσικό πετρέλαιο στον Λακωνικό Κόλπο

Σε έναν ιδιότυπο «κλεφτοπόλεμο» προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μεταφόρτωσης (ρωσικού) πετρελαίου στα ανοιχτά του Λακωνικού Κόλπου, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί μια από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις παράκαμψης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η

Ποιος είναι ο Έλληνας πυροσβέστης*

«Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε μερικές από τις οποίες η πατρίδα κλήθηκε να πενθήσει μαζικές απώλειες με κυριότερες την πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής το 2017 με 24 θύματα, την πυρκαγιά στο Μάτι με 104 νεκρούς, το

Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν μπει στη ναυτιλία

Η χρήση της τεχνολογίας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, με τη ναυτιλία να μην αποτελεί εξαίρεση. Ανάπτυξη της τεχνολογίας σημαίνει εξέλιξη, νέα δεδομένα, καινούργιες πρακτικές και όλα αυτά είναι απαραίτητα σε μια σύγχρονη επιχείρηση. Φυσικά η Ελλάδα, πρωταγωνιστεί διαχρονικά

Η Ευρώπη άνοιξε «κουμπαρά» 400 δισ. για όπλα και άμυνα – Πώς θα τα μαζέψει

Το ταμείο έκτακτης διάσωσης της ΕΕ — που δημιουργήθηκε στην κορύφωση της κρίσης χρέους — θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτό που εύχονται οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Μια έτοιμη δεξαμενή χρημάτων που θα μπορούσαν να

Μετάβαση στο περιεχόμενο