Μήνυμα απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Απευθύνομαι σήμερα για τελευταία φορά με αισθήματα έντονης συγκίνησης αλλά και βαθιάς ευγνωμοσύνης προς όλους εσάς, τους συνοδοιπόρους στην πορεία μου, καθώς πλέον αφυπηρετώ από το Σώμα μετά από 37 χρόνια εκ των οποίων τα δυόμιση ως Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού έθεσα εαυτόν στην υπηρεσία της Πατρίδας αλλά και του Σώματος, δηλαδή όλους εσάς, παραμένοντας μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μας, μοιραζόμενοι κοινούς στόχους και όραμα. Θέλω να ελπίζω ότι υπήρξα συνεπής στην υπόσχεσή μου.

Αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα για όλους, με απρόβλεπτα γεγονότα και καθημερινές ανατροπές κάθε σχεδιασμού. Σίγουρα όμως ήταν πιο δύσκολα για σας που υπηρετείτε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, για σας που με τα πλωτά μέσα οριοθετείτε στην κυριολεξία τα θαλασσινά μας σύνορα προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, για τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που υπερβαίνουν καθημερινά τα ανθρώπινα όρια επιτελώντας το καθήκον πάνω και πέρα από όλα.

Σας διαβεβαιώ ότι κάθε μέρα η σκέψη μου και η καρδιά μου ήταν κοντά σας. Κάθε λεπτό της ημέρας η έγνοια μου ήταν μαζί σας. Αν και από απόσταση, ζούσα τη σκληρή καθημερινότητα δίπλα σας, ένιωθα τις αγωνίες σας στις συνεχείς προκλήσεις, συναισθανόμουν το πάθος της αυτοθυσίας σας σε κάθε επιχείρηση σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σήμερα, θα ήθελα, αν ήταν εφικτό, να απευθυνθώ προσωπικώς στην καθεμιά και στον καθένα, να σας σφίξω το χέρι και να σας πω διά ζώσης ένα μεγάλο και εγκάρδιο «ευχαριστώ».

Ευχαριστώ για όσα κάνατε υπερβαίνοντας συχνά την ανθρώπινη αντοχή για να επιτελέσετε το έργο σας με κατάθεση ψυχής, αυταπάρνηση και απαράμιλλη αφοσίωση στο καθήκον.

Ευχαριστώ γιατί υπήρξατε συνεπείς στον όρκο που δώσαμε όλοι μαζί να παραδώσουμε αλώβητη, αλλά και πιο πλούσια την κληρονομιά των ένδοξων 100 χρόνων του Σώματος στην επόμενη γενιά.

Ευχαριστώ γιατί με κάνατε να νιώθω πραγματικά υπερήφανος ως Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σας διαβεβαιώ ότι εσείς είστε και θα είστε η πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύς του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Και θεωρώ ότι ακόμη και οι δικές μου ευχαριστίες δεν είναι τόσο σημαντικές, όσο η κοινωνική καταξίωση που πετύχατε και η αυθόρμητη ευγνωμοσύνη του απλού πολίτη τον οποίο συντρέχετε κάθε μέρα.

Είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνετε πιστοί στο καθήκον, υπηρετώντας την Πατρίδα και την Κοινωνία με το ίδιο υψηλό φρόνημα.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος να σας έχει υπό την σκέπη του.

Ναύαρχος Λ.Σ. Θοδωρής ΚΛΙΑΡΗΣ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χούθι προειδοποιούν πάλι για επιθέσεις στη Μεσόγειο

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Ο επικεφαλής των Χούθι επανέλαβε εκ νέου ότι η περιοχή επιθέσεων τους μπορεί να επεκταθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σε χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα, ο κ. Abdulmalik al-Houthi δεσμεύτηκε ότι όλα τα πλοία που κατευθύνονται σε Ισραηλινούς λιμένες

Κρίση στη γαλλική Νέα Καληδονία: Γιατί έχει σημασία για την Ευρώπη

Η αποικιοκρατία υποτίθεται ότι «τελείωσε» πριν από δεκαετίες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη έχοντας εξαντλήσει τον κύκλο της, και άλλοι ότι παραμένει, αποδυναμωμένη μεν και αναμορφωμένη, διαιωνίζοντας πληγές μέσα από απομεινάρια επιρροής. Στην περίπτωση της Γαλλίας ειδικότερα, η

Heron TP: Παρθενική πτήση για το drone της Luftwaffe που κατασκευάζουν IAI και Airbus [pics]

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe), ανακοίνωσε στις 15 Μαΐου ότι το γερμανικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα Heron TP (UAS) που αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries (IAI) και την Airbus πέταξε για πρώτη φορά στους γερμανικούς ουρανούς. Ο ανώτατος Διοικητής

Απονομή ξιφών σε 15 Ανθ/ρχους ΛΣ (ειδικότητας Οικονομικού & Τεχνικού)

Τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ένταξη σε αυτό 15 νέων Ανθυποπλοιάρχων (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Οικονομικού και Τεχνικού), επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής

Μετάβαση στο περιεχόμενο