Μέτρα για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του λιμένα Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

Την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του λιμένα Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία ΚομνηνάκαΔιαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα τοπικοί φορείς (Δήμος Ικαρίας- Λιμενική επιτροπή, κλπ) προσπαθούν να διασφαλίσουν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μια επίσημη γνωμοδότηση για την κατάσταση του λιμένα Αγίου Κηρύκου, και την αποκατάσταση των οφθαλμοφανών φθορών των υποδομών του λιμένα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως φυσική συνέπεια της χρόνιας αδιαφορίας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να συντηρήσει τις λιμενικές υποδομές που έχει στην ευθύνη του, αλλά και να στελεχώσει το Λιμενικό ταμείο Ικαρίας (Φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο ΦΕΚ 92/Α΄/2014 “Έναρξη λειτουργίας Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας”), το οποίο σύμφωνα με την επιστολή του Πρόεδρου του δεν διαθέτει κανέναν υπάλληλο.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής υποβάθμισης που ακολουθεί το υπουργείο είναι ο λιμένας Αγίου Κηρύκου Ικαρίας να αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τα όποια επιδεινώθηκαν μετά από πρόσφατη κακοκαιρία αφού “…στην ανωδομή κατά μήκους του λιμενοβραχίονα και στο χώρο αναμονής αυτοκινήτων της πλατείας, υπάρχουν οπές οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για του χρήστες του λιμένα και χρήζουν επισκευής λογο ρηγματώσεων και σπηλαιώσεων των κρηπιδωμάτων”, σύμφωνα με την επιστολή του Πρόεδρου (Α.Π: 73-27/1/2023) στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την οποία ζητεί βοήθεια λόγο υπηρεσιακής γύμνιας του Λιμενικού ταμείου.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αντί να μεριμνήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στον λιμένα Αγίου Κηρύκου- προβλήματα που επισημαίνονται και με νέα επιστολή του δήμου Ικαρίας (Α.Π: 322/2023)- ζητά από το Λιμενικό ταμείο «Ενημέρωση για την αυτοψία του λιμένα» (Α.Π: 3121.1/7478/2023) – αν και γνωρίζει ότι ο φορέας που εποπτεύει δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία.

Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής έχει μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λιμένα Αγίου Κηρύκου καθώς πέρα από το γεγονός της χρόνιας απαξίωσης των υποδομών (σημειωτέων η προσπάθεια για την δημιουργία ενός ασφαλούς λιμένα ξεκίνησε το 1968..) έχει αφήσει τις υπηρεσίες του Λιμενικού ταμείου Ικαρίας χωρίς καμία στελέχωση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

  1. Για την άμεση επιτόπια αλλά και η υποβρύχια επιθεώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων του λιμένα, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας.
  2. Για την καταβολή των δαπανών που θα διασφαλίζουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να καταστεί ασφαλής ο λιμένας Αγίου Κηρύκου.
  3. Για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Λιμενικού ταμείου Ικαρίας».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο

Η Πέννυ Ρόγκα μπορεί να μην συμμετείχε στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε τον τίτλο, βρισκόταν όμως πάντα δίπλα στην ομάδα της καρδιάς της. Ο λόγος της απουσίας της, δεν είχε ανακοινωθεί αλλά οι περισσότερο γνώριζαν πως

Τραγωδία στην Σάμο: «Σκότωσα τον πατέρα μου» είπε η 49χρονη όταν κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , λίγο πριν τις 08:30, η 49χρονη, η οποία φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν για ψυχιατρικούς λόγους, κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως σκότωσε τον πατέρα της. Άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και

Χανιά: Τραυματίστηκε ναυτικός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το λιμάνι της Σούδας διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων με τραύματα στο κεφάλι, ένας 63χρονος ναυτικός Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου . Όπως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων,  ο 63χρονος (ειδικότητας

Πάσχα: Οι Επιτάφιοι του Πειραιά! (φωτο)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τηρήθηκε με ευλάβεια στον ευρύτερο Πειραιά το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Με κατάνυξη οι πιστοί έσπευσαν κατά χιλιάδες να προσκυνήσουν του Επιταφίους και να περάσουν από κάτω κατά

Μετάβαση στο περιεχόμενο