Γραμματέας στις εκλογές 2023: Ποιος ορίζεται και πως πληρώνεται

Ποιος ορίζει τον γραμματέα της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος και πως πληρώνεται την εκλογική αποζημίωση;

Ο γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος, Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.

Ως εκ τούτου οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι επιλέγουν για γραμματείς πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, που γνωρίζουν ότι έχουν τα προσόντα και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Περαιτέρω, οι ενδιαφερόμενοι να οριστούν γραμματείς στις εκλογές, συνηθίζεται και από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να αναρτούν σχετικά σημειώματα με τα στοιχεία τους στους πίνακες ανακοινώσεων των Πρωτοδικείων και των Δήμων, ώστε να έλθουν σε επαφή με Δικαστικούς Αντιπροσώπους, που δεν έχουν επιλέξει γραμματείς.

Προσοχή!!!

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό ως γραμματέα στις εκλογές, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει προσωπικό κωδικό TAXISNET, διότι η πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης γίνεται μέσω του TAXISNET σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί.

Ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που θα δηλώσει.

Όλα τα απαραίτητα έντυπα που χρειάζονται για την πληρωμή, συμπληρώνονται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο με οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ – ΓΓΠΣ Υπηρεσία Πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων και των γραμματέων (https://ekloges.gsis.gr).

Επίσης στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές συνήθως έχουν δύο γραμματείς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στο 401 ΓΣΝΑ(φωτο)

Την Μεγάλη Τετάρτη 01 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συνομίλησε με νοσηλευόμενους και τους οικείους τους, συνεχάρη

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ(φωτο)

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, με την ευκαιρία των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ), όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος

Επισκέψεις Αρχηγού ΓΕΝ για Ανταλλαγή Ευχών(φωτο)

Από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως και την Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο ανταλλαγών ευχών για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), το Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ στον Δήμο Καλαμαριάς για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (02-05-2024), σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο