Λιμάνι Ηρακλείου: ”Έδεσε” το «Mein Schiff» – Θετικά τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά

Τον πήχη ψηλά έχει βάλει το λιμάνι του Ηρακλείου ως προς τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, καθώς οι προγραμματισμένες αφίξεις για το 2024 αγγίζουν τις 270.

Το εντυπωσιακό, πολυτελές, τεραστίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff της TUI, κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής (12/04) στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αναχωρήσει στις 18.00 το απόγευμα.

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το Ηράκλειο και να επισκεφτούν τα διάσημα τουριστικά σημεία της πόλης, δίνοντας προτεραιότητα στην Κνωσό.

Οι επισκέπτες όπως συνηθίζεται απολαμβάνουν τοπικά εδέσματα ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

30 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Απρίλιο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Όπως επιβεβαίωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ιωάννης Βαρδαβάς, μέσα στον Απρίλιο αναμένονται να ”δέσουν” στο λιμάνι του Ηρακλείου 30 κρουαζιερόπλοια.

Αναφορικά με τις πληρότητες το νησί μας αναμένεται να προσελκύσει 270 κρουαζιερόπλοια μέσα στο έτος. Ωστόσο αρκετά δρομολόγια ακυρώθηκαν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Υεμένη με τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Υπενθυμίζεται πως θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης στην κρουαζιέρα καθώς σύμφωνα με στοιχεία  το πρώτο τρίμηνο του 2024 επισκέφθηκαν το Ηράκλειο 11 κρουαζιερόπλοια με 11.000 επιβάτες, συγκριτικά με το 2023 όπου τους πρώτους τρεις μήνες έφτασαν στο νησί 7.000 επισκέπτες.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο κ. Βαρδαβάς, η τρέχουσα τουριστική χρονιά θα είναι εξαιρετικά καλή καθώς οι προκρατήσεις κυμαίνονται σε αρκετά υψηλά ποσοστά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Ρεκόρ Ευρώπης στην αύξηση ορίων ηλικίας θα κάνει η Ελλάδα

Πάνω από τα 72 έτη προβλέπει η Κομισιόν ότι θα έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας το 2070, μόνο η Δανία θα έχει υψηλότερο. Ως το 2030 η πρώτη αύξηση ορίου. Πρωτιά στην Ευρώπη στη συμπίεση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Ηδεύτερη μεγαλύτερη

Πρωταγωνιστές του πολέμου τα drones: Ποιες ελληνικές εταιρείες καινοτομούν

Την προσαρμογή των ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο με μη επανδρωμένα συστήματα, μετά τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προανήγγειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κέντρο καινοτομίας δημιουργεί το υπ. Εθνικής Άμυνας. Την ώρα που στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση

Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ: H “πράσινη μετάβαση” θα διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης έως το 2050

Τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σε θέσεις απασχόλησης η απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, επισημαίνει ανάλυση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Κοπεγχάγη. Το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ, που ιδρύθηκε το 2017, χρηματοδοτείται μέσω ενός

Τριγμοί στην κυβέρνηση Νετανιάχου με τελεσίγραφο…

Βαθαίνει το ρήγμα στην ισραηλινή κυβέρνηση καθώς μετά την έκκληση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, προς τον Μπένιαμιν Νετανιάχου για τη συγκρότηση σαφούς σχεδίου για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας, σειρά πήρε ο υπουργός Μπένι Γκαντς, απειλώντας να αποσύρει

Μετάβαση στο περιεχόμενο