Κοκαΐνη: Μειώθηκαν οι εκτάσεις παραγωγής στο Περού

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα καλλιέργειας κόκας στον κόσμο

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια μειώθηκε η έκταση που καλλιεργείται η κόκα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του Περού, της χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση παρασκευής κοκαΐνης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών το Περού είναι δεύτερο μετά την Κολομβία όσον αφορά την καλλιέργεια κόκας, του φυτού που μπορεί να μετατραπεί σε κοκαΐνη. Το φυτό είναι νόμιμο στο Περού, όπου συχνά μασιέται ωμό. Το έθιμο του μασήματος φύλλων κόκας υπάρχει στην περιοχή των Άνδεων της Νότιας Αμερικής τουλάχιστον από το 3000 π.Χ.

 

Ωστόσο  μεγάλο μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται για την παρασκευή του παράνομου ναρκωτικού.

H καλλιέργεια κόκας

Η φυτεμένη έκταση μειώθηκε κατά 2,3% το 2023, η πρώτη πτώση εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια, δήλωσαν οι αρχές. Συνολικά, 92.784 εκτάρια (229.274 στρέμματα) έχουν φυτευτεί με κόκα στο κράτος των Άνδεων.

Ενώ η κυβέρνηση προβάλλει τα στοιχεία ως νίκη στον αγώνα της κατά των παράνομων ναρκωτικών, η μείωση είναι μικρή σε σύγκριση με τις πρόσφατες τάσεις. Οι εκτάσεις με φυτείες κόκας στο Περού έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η αρχή κατά των ναρκωτικών Devida.

Η φυτεμένη έκταση της Κολομβίας διπλασίασε εκείνη του Περού το 2022, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από τον ΟΗΕ. Η παραγωγή είναι τόσο υψηλή που το Bloomberg Economics αναμένει ότι η κοκαΐνη θα ξεπεράσει το πετρέλαιο ως το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της Κολομβίας.

Η παγκόσμια υπερπροσφορά κοκαΐνης έχει προκαλέσει την αύξηση των κατασχέσεων από τις αρχές παγκοσμίως. Το γειτονικό Εκουαδόρ έχει επίσης μετατραπεί σε μία από τις πιο βίαιες χώρες στον κόσμο, καθώς τα καρτέλ μάχονται για τον έλεγχο των ναυτιλιακών οδών για την κοκαΐνη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας