Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Μια παγκόσμια έρευνα – δημοσκόπηση έγινε το Σεπτέμβρη του 2022 στην οποία πήραν μέρος 16.464 άτομα από 16 χώρες.

Η έρευνα διεξάχθηκε από την YouGov για λογαριασμό της Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ITF) και με αυτή τέθηκαν διάφορα ερωτήματα που συνδέονται με την αναγνώριση των ρόλων των Ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους.

Τα στοιχεία της έρευνας έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

1.Στο ερώτημα εάν οι κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν σωστά τα γενικά προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές την περίοδο της πανδημίας, της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον ρωσο- ουκρανικό πόλεμο, το 48% απάντησε ότι τα πήγαν άσχημα ενώ το 43% ότι τα πήγαν καλά.

2. Σε επόμενο ερώτημα που αφορά τον ρόλο εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές και εάν η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται σε αυτούς για την διακίνηση αγαθών και ανθρώπων το ποσοστό έφθασε 83%.

3. Όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες ζητούν κατά 85% από τις εθνικές κυβερνήσεις να βελτιώσουν τη νομοθεσία για την προστασία των Ναυτεργατών.

4.Ταυτόχρονα το 87% θέλει από τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις τους Ναυτεργάτες από την παρενόχληση και τη βία!

5. Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος το 80% επιθυμούν γενναίες αυξήσεις σε επενδύσεις για γενναίες αυξήσεις, βιώσιμες υποδομές μεταφορών και το 73% ζητάει την εφαρμογή εθνικών σχεδίων για την μείωση των ρυπογόνων εκπομπών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

6. Το 81% των ερωτηθέντων θέλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις να είναι υπεύθυνες και να λογοδοτούν για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντικών κανόνων.

7. Στην έρευνα, το 81% θέλει η κυβέρνησή του να επενδύσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των μεταφορών.

8. Το 66% πιστεύει ότι ο κλάδος των μεταφορών θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στις μεταφορές στη λήψη αποφάσεων.

9. Όσον αφορά την ισότητα, τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το οικονομικό σύστημα στη χώρα τους ευνοεί τους πλούσιους και το 77% πιστεύει ότι οι μεταφορές είναι σημαντικές και πρέπει να υπάρχει λιγότερη ανισότητα.

«Με τις απεργίες που διαφαίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και αλλού, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το κοινό να βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους στις μεταφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ITF: “ Το 67% υποστηρίζει νόμους που προστατεύουν το δικαίωμα των εργαζομένων στις μεταφορές στην απεργία. Το 83% θέλει η κυβέρνησή τους να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις μεταφορές και το 85% πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι στις μεταφορές να έχουν προστασία ανεξάρτητα από το πού εργάζονται”.

Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόβλεψη για δεύτερη οικονομική κρίση το 2026 για Ελλάδα και άλλες χώρες

Ως ορόσημο αναγνωρίζεται το 2026 για την ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, που προειδοποιούν πως χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και η Γαλλία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο επιστροφής σε μια δημοσιονομική

Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων – Πώς τα €50 της αύξησης γίνονται €1 την ημέρα (Παραδείγματα)

Στους φτωχούς και πολύ φτωχούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα με τα εισοδήματα που εισπράττουν, στηρίζεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και το πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο θα πληρωθούν τα χρέη του παρελθόντος. Σύμφωνα με τα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφτηκε την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τον υποδέχθηκαν o Διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ), Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Καραμάνης και ο Διοικητής του Κέντρου

Διεξαγωγή Σχολείου με Αντικείμενο «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης και Μετακίνησης Δυνάμεων»

Από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΕΘΑ το Διακλαδικό Σχολείο Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ με αντικείμενο «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης και Μετακίνησης Δυνάμεων» (Strategic Deployment and Movement Planning), στις εγκαταστάσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο