Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Μια παγκόσμια έρευνα – δημοσκόπηση έγινε το Σεπτέμβρη του 2022 στην οποία πήραν μέρος 16.464 άτομα από 16 χώρες.

Η έρευνα διεξάχθηκε από την YouGov για λογαριασμό της Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ITF) και με αυτή τέθηκαν διάφορα ερωτήματα που συνδέονται με την αναγνώριση των ρόλων των Ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους.

Τα στοιχεία της έρευνας έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

1.Στο ερώτημα εάν οι κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν σωστά τα γενικά προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές την περίοδο της πανδημίας, της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον ρωσο- ουκρανικό πόλεμο, το 48% απάντησε ότι τα πήγαν άσχημα ενώ το 43% ότι τα πήγαν καλά.

2. Σε επόμενο ερώτημα που αφορά τον ρόλο εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές και εάν η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται σε αυτούς για την διακίνηση αγαθών και ανθρώπων το ποσοστό έφθασε 83%.

3. Όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες ζητούν κατά 85% από τις εθνικές κυβερνήσεις να βελτιώσουν τη νομοθεσία για την προστασία των Ναυτεργατών.

4.Ταυτόχρονα το 87% θέλει από τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις τους Ναυτεργάτες από την παρενόχληση και τη βία!

5. Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος το 80% επιθυμούν γενναίες αυξήσεις σε επενδύσεις για γενναίες αυξήσεις, βιώσιμες υποδομές μεταφορών και το 73% ζητάει την εφαρμογή εθνικών σχεδίων για την μείωση των ρυπογόνων εκπομπών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

6. Το 81% των ερωτηθέντων θέλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις να είναι υπεύθυνες και να λογοδοτούν για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντικών κανόνων.

7. Στην έρευνα, το 81% θέλει η κυβέρνησή του να επενδύσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των μεταφορών.

8. Το 66% πιστεύει ότι ο κλάδος των μεταφορών θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στις μεταφορές στη λήψη αποφάσεων.

9. Όσον αφορά την ισότητα, τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το οικονομικό σύστημα στη χώρα τους ευνοεί τους πλούσιους και το 77% πιστεύει ότι οι μεταφορές είναι σημαντικές και πρέπει να υπάρχει λιγότερη ανισότητα.

«Με τις απεργίες που διαφαίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και αλλού, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το κοινό να βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους στις μεταφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ITF: “ Το 67% υποστηρίζει νόμους που προστατεύουν το δικαίωμα των εργαζομένων στις μεταφορές στην απεργία. Το 83% θέλει η κυβέρνησή τους να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις μεταφορές και το 85% πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι στις μεταφορές να έχουν προστασία ανεξάρτητα από το πού εργάζονται”.

Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –

ΠΟΛ: Επίσκεψη – Παροχή ρουχισμού για όλους τους συναδέλφους του Α’ Λ/Τ Πόρου Κεφαλληνίας

Διαβάστε την ανακοίνωση: Αντιπροσωπεία της ΠΟΛ σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε χειμερινό ρουχισμό (υπηρεσιακό μπουφάν fly jacket) για όλα τα στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πόρου Κεφαλληνίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ”ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε ” https://www.nikoletatos.gr και https://www.facebook.com/daikinbluedealer για την παροχή