Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Μια παγκόσμια έρευνα – δημοσκόπηση έγινε το Σεπτέμβρη του 2022 στην οποία πήραν μέρος 16.464 άτομα από 16 χώρες.

Η έρευνα διεξάχθηκε από την YouGov για λογαριασμό της Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ITF) και με αυτή τέθηκαν διάφορα ερωτήματα που συνδέονται με την αναγνώριση των ρόλων των Ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους.

Τα στοιχεία της έρευνας έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

1.Στο ερώτημα εάν οι κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν σωστά τα γενικά προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές την περίοδο της πανδημίας, της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον ρωσο- ουκρανικό πόλεμο, το 48% απάντησε ότι τα πήγαν άσχημα ενώ το 43% ότι τα πήγαν καλά.

2. Σε επόμενο ερώτημα που αφορά τον ρόλο εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές και εάν η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται σε αυτούς για την διακίνηση αγαθών και ανθρώπων το ποσοστό έφθασε 83%.

3. Όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες ζητούν κατά 85% από τις εθνικές κυβερνήσεις να βελτιώσουν τη νομοθεσία για την προστασία των Ναυτεργατών.

4.Ταυτόχρονα το 87% θέλει από τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν με νομοθετικές παρεμβάσεις τους Ναυτεργάτες από την παρενόχληση και τη βία!

5. Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος το 80% επιθυμούν γενναίες αυξήσεις σε επενδύσεις για γενναίες αυξήσεις, βιώσιμες υποδομές μεταφορών και το 73% ζητάει την εφαρμογή εθνικών σχεδίων για την μείωση των ρυπογόνων εκπομπών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

6. Το 81% των ερωτηθέντων θέλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις να είναι υπεύθυνες και να λογοδοτούν για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και των περιβαλλοντικών κανόνων.

7. Στην έρευνα, το 81% θέλει η κυβέρνησή του να επενδύσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα των μεταφορών.

8. Το 66% πιστεύει ότι ο κλάδος των μεταφορών θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στις μεταφορές στη λήψη αποφάσεων.

9. Όσον αφορά την ισότητα, τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το οικονομικό σύστημα στη χώρα τους ευνοεί τους πλούσιους και το 77% πιστεύει ότι οι μεταφορές είναι σημαντικές και πρέπει να υπάρχει λιγότερη ανισότητα.

«Με τις απεργίες που διαφαίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και αλλού, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το κοινό να βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους στις μεταφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ITF: “ Το 67% υποστηρίζει νόμους που προστατεύουν το δικαίωμα των εργαζομένων στις μεταφορές στην απεργία. Το 83% θέλει η κυβέρνησή τους να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις μεταφορές και το 85% πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι στις μεταφορές να έχουν προστασία ανεξάρτητα από το πού εργάζονται”.

Διεθνής δημοσκόπηση για τα δικαιώματα των Ναυτικών

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο