Φωτιές – Αρχηγός Πυροσβεστικής: Είμαστε αντιμέτωποι με το τρίγωνο του Διαβόλου, θερμοκρασία, ξηρασία, άνεμοι

«Αντιμετωπίζουμε πλέον το τρίγωνο του Διαβόλου» δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Πουρνάρας στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές.

Αναφερόμενος στην φωτιά στη Μαγνησία είπε «από τις 11:30 έως τις 4:00 είχαμε 9 νέες πυρκαγιές».

Ο κ.Πουρνάρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως θέλει να εκφράσει τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των πιλότων του Canadair που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές.

Στη συνέχεια είπε πως θα χρησιμοποιήσει τρεις λέξεις γι’ αυτό που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική στο πεδίο: «Αντιμετωπίζουμε το τρίγωνο του Διαβόλου».

«Μεγάλες θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και ισχυρός άνεμος» δήλωσε, ακόμη, χαρακτηριστικά ο κ.Πουρνάρας.

Στη συνέχεια τόνισε πως το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να αντιμετωπίσει 60-80 πυρκαγιές σε καθημερινή βάση.

«Στην πυρκαγιά της Ρόδου έγινε επιχείρηση με 350 άτομα και καθημερινά επιχειρούσαν 12-15 εναέρια μέσα. Στη Μαγνησία από τις 11:30 έως τις 4:00 είχαμε 9 νέες πυρκαγιές» επισήμανε.

Φωτιές – Αρχηγός Πυροσβεστικής: Είμαστε αντιμέτωποι με το τρίγωνο του Διαβόλου, θερμοκρασία, ξηρασία, άνεμοι

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο