Γ. Ξηραδάκης για τη νέα γεωπολιτική ευκαιρία της Ελλάδας – Οι προκλήσεις για την ελληνική ναυτιλία την επόμενη μέρα

Στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ελληνική ναυτιλία την επόμενη μέρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Οικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Ο ίδιος ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα:

«Οι μεγάλες παρενέργειες που υπάρχουν στην Οικονομία αναμφισβήτητα είναι στο κόστος ενέργειας. Η ενέργεια είναι κάτι που δεν μπορούσε να το προβλέψει κανένας, αν και μπαίναμε σε μια κρίση ενεργειακή από το κόστος μετάβασης που πήγαμε από τις σημαντικές ενέργειες – πηγαίναμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αλλά αυτό που έγινε ήταν ένα σοκ το οποίο θεωρώ ότι συνεχίζεται, αλλά με πιο ώριμους παίκτες, πολύ διαφορετικούς από ό,τι ήταν τον περασμένο Μάρτιο και τον Μάιο, ακόμα και το Σεπτέμβριο».

«Υπάρχουν ευκαιρίες, ειδικά για αυτούς που είναι εφοδιασμένοι με τα υλικά αυτά που μπορούν να είναι μέσα σε ένα ευκαιριακό περιβάλλον. Για παράδειγμα, όσοι είχαν πλοία που μεταφέρουν LNG. Όσοι είχαν πλοία που μεταφέρουν δεξαμενόπλοια ήταν se μία μεγάλη ευκαιρία. Όσοι ήταν πάλι ιδιαίτερα προετοιμασμένοι να αντέξουν μία ανωμαλία στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και γι αυτούς υπήρχε μία ευκαιρία», είπε ακόμα.

Πηγή: ΕΡΤ 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):