Η 2η Ευρωμεσογειακή συνάντηση με εκπροσώπους 23 κρατών για τη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» (19 & 20 Φεβρουαρίου 2024, Αθήνα)

Το 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» (2nd Stakeholder Conference on Sustainable Blue Economy) θα διεξαχθεί στις 19 και 20  Φεβρουαρίου 2024, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Αθήνα), το οποίο συνδιοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με τον Διακυβερνητικό Οργανισμό «Ένωση για τη Μεσόγειο» (Union for the Mediterranean – UfM) και τη Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το Συνέδριο αυτό, αποτελεί θεσμική διοργάνωση της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM) και της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας (DG MARE), με μετέχοντα τα 43 Κράτη – Μέλη της Ευρωμεσογειακής λεκάνης, καθώς και τους εμπλεκόμενους στο χώρο της «Γαλάζιας Οικονομίας». Απώτερος σκοπός της Ένωσης είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου μέσω συγκεκριμένων έργων και πρωτοβουλιών για την βιώσιμη ανάπτυξη, την σταθερότητα και την ολοκλήρωση στον ευρωμεσογειακό χώρο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της ατζέντας για τη «Γαλάζια Οικονομία», συνυπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας, την 2η Υπουργική Διακήρυξη της Ένωσης για τη Μεσόγειο για την «Γαλάζια Οικονομία» (Φεβρουάριος 2021), μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς 42 Κρατών – Μελών για την πενταετία 2021-2025.

 

Για δύο ημέρες, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την υλοποίηση των δέκα θεματικών πεδίων που συμφώνησαν τα 43 Κράτη – Μέλη του UfM, στο πλαίσιο της 2ης Υπουργικής Διακήρυξης του 2021.

 

Στις δύο ημέρες του Συνεδρίου αναμένεται να λάβουν μέρος 350 Σύνεδροι, 80 ομιλητές που θα μετέχουν στις εργασίες δύο Ολομελειών (plenary sessions) και στις έντεκα ειδικές συνεδρίες πάνω σε κρίσιμα πεδία, όπως νησιωτικότητα, θαλάσσιες «πράσινες» μεταφορές, απανθρακοποίηση, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, «γαλάζια» επαγγέλματα κλπ.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://medblueconomyplatform.org/about/2nd-ufm-stakeholder-conference-on-sustainable-blue-economy/

 

Μετά το πέρας του Συνεδρίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα δημοσιεύσει ειδική Έκθεση πεπραγμένων και καλών πρακτικών για την επικοινωνία των συμπερασμάτων του Συνεδρίου στην Ελλάδα.

 

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/h-2h-eyrwmesogeiakh-synanthsh-me-ekproswpoys-23-kratwn-gia-th-biwsimh-galazia-oikonomia-19-20-febroyarioy-2024-a8hna/

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μπορεί να συμβεί μετά από ένα συμβάν “παρ’ολίγον” πνιγμού;

Ο πνιγμός αντιπροσωπεύει το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς, Κάθε έτος περίπου 236.000 άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Learn2Help, κάθε χρόνο, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Η

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Ανάπτυξης

Αποφάσισα να παραιτηθώ Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκομωσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα. Σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Πάνω από 10 συλλήψεις για τη φωτιά στο νυχτερινό κέντρο – Στους 59 οι νεκροί – Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 3 εγκαυματίες (Βίντεο, φωτογραφίες)

Στους 59 αυξήθηκαν οι νεκροί και πάνω από 150 έχουν τραυματιστεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στην ντισκοτέκ «Pulse» στην πόλη Κότσανη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα τρία νεαρά άτομα που μεταφέρθηκαν εκεί

Ο μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννης νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

Ομόφωνα εξέλεξε σήμερα Κυριακή Β΄ των Νηστειών, 16 Μαρτίου 2025, μετά τη Θεία Λειτουργία η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, τον μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννη, ως τον νέο Αρχιεπισκόπο. Ο διάδοχος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, κ. Ιωάννης ήταν

Μετάβαση στο περιεχόμενο