Η εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων στην Λέσβο

Το έτος 2017, κάποιοι  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν εισηγηθεί στον τότε υπουργό  κ. Δρίτσα πολλά από τα «καλούδια», που αφορούσαν τις μεταθέσεις του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έχουν μείνει ενθύμιο με το ν. 4504/2017.

Βέβαια αποτέλεσμα αυτής της αρωγής ήταν, οι τότε ρυθμίσεις να λειτουργούν σήμερα απαγορευτικά για κάθε προσπάθεια όποιας βελτίωσής των με το υπό έκδοση π.δ. μεταθέσεων.

Οι τότε συνομιλητές (εκπρόσωποι  εργαζομένων και υπουργός) με το άρθρο 72 παρ. 1  είχαν εντάξει το Λ/Τ Σκάλας Καλλονής στην Β΄ κατηγορία Λιμενικών Αρχών, για την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων μεταθέσεων.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (πολλοί από τους οποίους ήταν οι ίδιοι με αυτούς του έτους 2017), με αφορμή το νέο Π.Δ. μεταθέσεων έκαναν αποδεκτό, οι Λιμενικές Αρχές του Περάματος Κόλπου Γέρας και Πλωμαρίου οι οποίες  εδρεύουν και αυτές στη Λέσβο, να καταταχθούν στη Δ΄ Κατηγορία, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την χαμηλότερη μοριοδότηση των στελεχών, που υπηρετούν σε αυτές.

Το με ποια κριτήρια έγινε αυτή η διάκριση, μάλλον είναι δύσκολο να αποσαφηνιστεί.

Στην Παραμεθόριο και μάλιστα σε νησί στο Ανατολικό Αιγαίο    εδρεύουν όλα αυτές οι Λιμενικές Αρχές.

Μήπως νόμισαν ότι στο Πλωμάρι δεν είχαμε μεταναστευτικές ροές; Ας  ρωτούσαν  τα τοπικά στελέχη για την εμπειρία του παρελθόντος.

Στη μόνη Λιμενική Αρχή που δεν έχουμε ιστορικό με την μετανάστευση, είναι αυτή της Σκάλας Καλλονής. Κι’ όμως αυτή η Υπηρεσία κατατάχθηκε Β΄κατηγορία, δηλαδή πολύ υψηλότερη κατηγορία από τις άλλες που αναφέρθηκαν παραπάνω(Δ΄κατηγορία).

Ακατανόητο αλλά αληθινό.

Λέτε αυτό να έγινε λόγω της μεγάλης παραγωγής παστής   σαρδέλας στην περιοχή; Αλλά και πάλι δεν εξηγείται.

Εκτός αν κάποιοι νομίζουν, ότι οι λιμενικοί επιφορτίζονται στην διαδικασία παραγωγής και  το αλάτισμα τους…

Προτρέπουμε λοιπόν, όσοι έχουν τόπο προτίμησης στην ενδοχώρα και μετατίθενται προς την ακριτική Λέσβο, να αποφεύγουν το όμορφο Πλωμάρι γιατί θα έχουν μοριοδότηση ίδια με αυτήν της «ακριτικής» Χαλκίδας ή της Πύλου.

Μπορεί το Πλωμάρι να έχει το όνομα (εξαίρετο ούζο) αλλά την καλή σαρδέλα η Καλλονή την έχει…και παίρνει  υψηλότερη μοριοδότηση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άτυχο πλοίο: USS WILLIAM D. PORTER (DD-579)

Άρθρο του J. M. Caiella από το “Naval History Magazine”, V.35, Number 3, June 2021. Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, Αναστάσης Παπαδάκης, Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Το αντιτορπιλικό, τύπου Fletcher, USS William D. Porter (DD-579) απέκτησε από τον πρώτο επιχειρησιακό του πλου

Ένα τόνο ακατάλληλα όστρακα για ανθρώπινη κατανάλωση κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός Φ/Γ-Ψ/Γ οχήματος ένας τόνος και είκοσι επτά κιλά (1.027 kgr) όστρακα του είδους χάβαρα, τα οποία διακινούνταν χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά,

Έριξε το αυτοκίνητο της συντρόφου του στη θάλασσα- Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο

Κανείς δεν περίμενε αυτή την τροπή στον καυγά των δύο συντρόφων που κατέληξε στη… βύθιση του αυτοκινήτου της γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της Αμμουδάρας! Το νέο ενδοοικογενειακό επεισόδιο, όπως γράφει το Cretalive, εξελίχθηκε επικίνδυνα όταν ο άνδρας, μετά τη διαμάχη με τη

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες. Ειδικότερα προειδοποιεί ότι τα προϊόντα SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals τα οποία κυκλοφορούν στην

Μετάβαση στο περιεχόμενο