Η εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων στην Λέσβο

Το έτος 2017, κάποιοι  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν εισηγηθεί στον τότε υπουργό  κ. Δρίτσα πολλά από τα «καλούδια», που αφορούσαν τις μεταθέσεις του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και έχουν μείνει ενθύμιο με το ν. 4504/2017.

Βέβαια αποτέλεσμα αυτής της αρωγής ήταν, οι τότε ρυθμίσεις να λειτουργούν σήμερα απαγορευτικά για κάθε προσπάθεια όποιας βελτίωσής των με το υπό έκδοση π.δ. μεταθέσεων.

Οι τότε συνομιλητές (εκπρόσωποι  εργαζομένων και υπουργός) με το άρθρο 72 παρ. 1  είχαν εντάξει το Λ/Τ Σκάλας Καλλονής στην Β΄ κατηγορία Λιμενικών Αρχών, για την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων μεταθέσεων.

Πρόσφατα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (πολλοί από τους οποίους ήταν οι ίδιοι με αυτούς του έτους 2017), με αφορμή το νέο Π.Δ. μεταθέσεων έκαναν αποδεκτό, οι Λιμενικές Αρχές του Περάματος Κόλπου Γέρας και Πλωμαρίου οι οποίες  εδρεύουν και αυτές στη Λέσβο, να καταταχθούν στη Δ΄ Κατηγορία, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την χαμηλότερη μοριοδότηση των στελεχών, που υπηρετούν σε αυτές.

Το με ποια κριτήρια έγινε αυτή η διάκριση, μάλλον είναι δύσκολο να αποσαφηνιστεί.

Στην Παραμεθόριο και μάλιστα σε νησί στο Ανατολικό Αιγαίο    εδρεύουν όλα αυτές οι Λιμενικές Αρχές.

Μήπως νόμισαν ότι στο Πλωμάρι δεν είχαμε μεταναστευτικές ροές; Ας  ρωτούσαν  τα τοπικά στελέχη για την εμπειρία του παρελθόντος.

Στη μόνη Λιμενική Αρχή που δεν έχουμε ιστορικό με την μετανάστευση, είναι αυτή της Σκάλας Καλλονής. Κι’ όμως αυτή η Υπηρεσία κατατάχθηκε Β΄κατηγορία, δηλαδή πολύ υψηλότερη κατηγορία από τις άλλες που αναφέρθηκαν παραπάνω(Δ΄κατηγορία).

Ακατανόητο αλλά αληθινό.

Λέτε αυτό να έγινε λόγω της μεγάλης παραγωγής παστής   σαρδέλας στην περιοχή; Αλλά και πάλι δεν εξηγείται.

Εκτός αν κάποιοι νομίζουν, ότι οι λιμενικοί επιφορτίζονται στην διαδικασία παραγωγής και  το αλάτισμα τους…

Προτρέπουμε λοιπόν, όσοι έχουν τόπο προτίμησης στην ενδοχώρα και μετατίθενται προς την ακριτική Λέσβο, να αποφεύγουν το όμορφο Πλωμάρι γιατί θα έχουν μοριοδότηση ίδια με αυτήν της «ακριτικής» Χαλκίδας ή της Πύλου.

Μπορεί το Πλωμάρι να έχει το όνομα (εξαίρετο ούζο) αλλά την καλή σαρδέλα η Καλλονή την έχει…και παίρνει  υψηλότερη μοριοδότηση.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά του βουλευτή Αργολίδας Α. Πουλά για την αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου

Την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Η “προσωρινή” μεταστέγαση της ΜΥΑ/ΛΣ ενέχει πολλούς κινδύνους

Επιστολή ποεπλσ στον Αρχηγό ΛΣ Προς: Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη Κοιν.: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Θέμα: “Μεταστέγαση ΜΥΑ/ΛΣ στις κτιριακές εγκαταστάσεις Παγόδας Πειραιά” κ. Αρχηγέ, Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος αποτελεί μία υπηρεσία, η οποία

Γράφει ο Ανθυπ/στης ΛΣ Λάλας Π. : Ιταλικές εκλογές 2022 – Η αγωνία της Ευρώπης για το μέλλον της

Γράφει ο ΛΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ   ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, έχουν ανοίξει οι κάλπες για τις ίσως πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων

Έρευνες από βατραχανθρώπους του Λιμενικού στη λίμνη Κρεμαστών για την 48χρονη αγνοούμενη

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό με εντολή του Αρχηγού ΛΣ Αντιναυάρχου κ. Γιώργου Αλεξανδράκη διατέθηκε κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής στις έρευνες που διεξάγονται προς εντοπισμό 48χρονης αγνοούμενης στη Λίμνη Κρεμαστών Δήμου Αγράφων. Πρόκειται για τετραμελές