Η υποχρεωτικότητα στον προληπτικό υγειονομικό έλεγχο των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ…

Η Περιοδική Υγειονομική Εξέταση (ΠΥΕ) είναι μια υγειονομική διαδικασία που λαμβάνει υπ’ όψιν της όλες εκείνες τις ιατρικές εξελίξεις για έγκαιρη πρόληψη νοσημάτων και έναρξη άμεσης αγωγής.
Όλοι οι  Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί του ΛΣ και του ΠΝ προβλέπονταν να υποβάλλονται σε Περιοδική Υγειονομική Εξέταση (ΠΥΕ).
Η τήρηση των προβλεπόμενων(περιοδικότητα, κλπ.) τουλάχιστον για το ΛΣ, υπεύθυνα ήταν τα στελέχη ΛΣ.

Η μόνη περίοδος  υποχρεωτικότητας και ελέγχου από πλευράς Διοίκησης  ήταν η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τότε μέχρι και σήμερα η υποχρεωτικότητα ατόνησε ενώ για κάποια χρόνια το Λιμενικό Σώμα δεν ήταν καν στους αποδέκτες της διαταγής .

Με την από 2-07-22 πάγια διαταγή του ΓΕΝ ” ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ” καθορίζονται εκ νέου οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις που υποχρεωτικά θα διενεργούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και του ΠΝ .
Οι εξετάσεις, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και η περιοδικότητα αυτών καθορίζεται επίσης με τη διαταγή αυτή.
Τονίζεται πως πέραν του ΝΝΑ τα στελέχη μπορούν να απευθύνονται και στα τοπικά δημόσια νοσοκομεία.
Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για τους υπηρετούντες στο ΠΝ.
Από όλους αναγνωρίζεται ως θετική ενέργεια η συμπερίληψη των Λιμενικών στη διαδικασία, καθώς η αύξηση του μ.ο. ηλικίας και η εργασιακή επιβάρυνση των στελεχών, επιτάσσει τον έλεγχο της υγείας τους σε τακτά διαστήματα.
Όπως  όμως μας πληροφορούν, σε μεγάλη ομάδα στελεχών ΛΣ , διάχυτος είναι ο προβληματισμός για το πόσο αναγκαία είναι η πρόβλεψη της  υποχρεωτικότητας και οι συνέπειες σε όσους δεν τηρούν για διάφορους λόγους  απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα .
Φρονούμε ότι η αρμόδια Υγειονομική υπηρεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ όπως μας έχει (τελευταία) συνηθίσει,  με πολύ προσοχή θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο διενέργειας των εξετάσεων και στους Λιμενικούς.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από Τήνο: Θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη -Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες, έστειλε από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Κοίμηση της Θεοτόκου. «Με πίστη, θα

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών αναμένεται φέτος στις ελληνικές θάλασσες – Οι βασικές αιτίες και τι να προσέχουμε

«Μαύρο ρεκόρ» του αριθμούν των θανάτων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσες μας, φαίνεται ότι θα σημειωθεί φέτος. Ήδη, από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, 196 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, μεταξύ αυτών αρκετοί

Ανδρουλάκης: Xρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης

Στο Μόντρεαλ βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Ελλήνων της ομογένειας παρέστη χθες στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της

Εφορία: Η ώρα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους και μισθωτούς – Πως δηλώνονται – Αναλυτικά οι οδηγίες

Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν το 2021. Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει», μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και κληρονόμοι συνταξιούχων καλούνται να δηλώσουν τα αναδρομικά ποσά