Κ. Κυρανάκης: Σε δύο μήνες θα έχουμε ψηφιακή εφαρμογή για την προστασία των ακτών μας

Για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο «Our Ocean Confererce 2024», που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ειδικότερα επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε τη σημασία της παρατήρησης της Γης για την προστασία των ωκεανών. Και γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την κατασκευή μικροδορυφόρων που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση των παγκόσμιων ωκεανών με πολύ καλύτερο τρόπο». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης «τώρα έχουμε καλή τεχνολογία, καινοτόμα τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε αυτόν τον τύπο ρύπανσης με πολύ καλύτερο τρόπο».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα θα δεσμευτεί τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία τουλάχιστον 15 μικροδορυφόρων που θα συνεισφέρουν επίσης σε αυτόν το στόχο. Η δεύτερη δέσμευση από την πλευρά μας αφορά τη ναυτιλία. Η πρόσβαση της Ελλάδας στους παγκόσμιους ωκεανούς γίνεται κυρίως μέσω ενός πολύ μεγάλου ιδιόκτητου στόλου, μιας μεγάλης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η Ελλάδα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο και είναι καθήκον μας να ψηφιοποιήσουμε ολόκληρη τη διαδικασία αυτής της βιομηχανίας προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις διαδρομές, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις διαδικασίες, προκειμένου να βοηθήσουμε όλη αυτήν τη βιομηχανία να είναι τόσο οικολογική όσο είναι δυνατόν. Έτσι, αυτή είναι η δεύτερη δέσμευση. Και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα ήθελα να αναφέρω ότι σε έναν ή δύο μήνες από τώρα, θα εκκινήσουμε μια εφαρμογή για την προστασία επίσης των ακτών μας και τη χρήση κάθε παραλίας εδώ στην Ελλάδα».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός «μέσω μιας εφαρμογής που, ξανά, μέσω εικόνων από δορυφόρο, θα επιτρέπει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν ποιος έχει τι, σε κάθε ακτή και, συνεπώς, να επιβάλλει κοινούς κανόνες που θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα κρατάει υπόλογους όσους βλάπτουν το περιβάλλον και την ακτογραμμή μας. Αυτές είναι τρεις πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα. Και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση αργότερα επειδή καταλαβαίνω ότι είμαστε απόλυτα».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ σε παραλία της Λάρισας: Φίδι έκανε βόλτες – Τρομάξαν οι λουόμενοι [εικόνες]

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κάποιοι φοβήθηκαν αρκετά καθώς θυμήθηκαν ότι προ ημερών στην παραλία Σουτραλί της Αγριάς Βόλου, μια 40χρονη δέχθηκε δάγκωμα από φίδι την ώρα που κολυμπούσε, με αποτέλεσμα να μελανιάσει το πόδι της.

Συνελήφθη ανήλικος με γεμάτο περίστροφο στον Κολωνό

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της

Το Γιβραλτάρ βάζει το… κερασάκι στην τούρτα του Brexit: Η συμφωνία οδηγός για να χαθούν στη συνέχεια η βόρεια Ιρλανδία και οι βάσεις στην Κύπρο

Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι βουλευτές προειδοποιούν πως η υπόσχεση του Brexit για ισχυρότερη κυριαρχία απέτυχε και, αντίθετα, οδηγεί σε απώλεια του ελέγχου των βρετανικών εδαφών. Ο ισχυρισμός έρχεται πριν από μια αντιπαράθεση τη Δευτέρα μεταξύ του David Cameron και

Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα – Δύο τραυματίες και δύο προσαγωγές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και διαδηλωτές. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Να σημειωθεί ότι για τις 9 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις συλλογικοτήτων. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του tharrosnews:

Μετάβαση στο περιεχόμενο