Κοινή Ανακοίνωση Π.Ε.Α.Λ.Σ. – Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Οι χειριστές των Rafale, οι κυβερνήτες, αξιωματικοί και πληρώματα των Belharra καθώς των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ. πράττουν το καθήκον τους, πράξτε και εσείς το δικό σας…

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ε.Α.Λ.Σ. – Ε.Α.Α.Λ.Σ 

 

Οι χειριστές των Rafale, οι κυβερνήτες, αξιωματικοί και πληρώματα των Belharra καθώς των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ. πράττουν το καθήκον τους, πράξτε και εσείς το δικό σας…

Γνωρίζεται ότι, με σχεδόν 2 μήνες καθυστέρηση απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος στην από 23 Ιουνίου ερώτηση ομάδας βουλευτών του Κοινοβουλίου για την αδικία (κλοπή) που επιχειρεί να διαπράξει η Κυβέρνηση σε βάρος των μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των εν ενεργεία και εν αποστρατεία ενστόλων (Ε.Δ., ΕΛ.ΑΣ. και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Με την ευκαιρία αυτής της ενημέρωσης, υπενθυμίζουμε, την από 14 Ιουνίου 2022 δημόσια κοινή  επιστολή διαμαρτυρίας μας, που  απεστάλη σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και με την οποία ανεδείξαμε δημόσια τη μεθόδευση της Κυβέρνησης, που, κυριολεκτικά, «τινάζει στον αέρα» τα Μ.Τ. και τους Ε.ΛΟ.Α. απάντων των ενστόλων λειτουργών του Δημοσίου.

Θυματοποιώντας εαυτόν και ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στον πολιτικό προϊστάμενο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, λέει στην από 17 Αυγούστου 2022 γραπτή του απάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος:  «Ικανοποιούμε αίτημα του Γ.Λ.Κ….με ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας,… (που) αποσκοπεί (σ)τη συγκράτηση (βλ. μείωση)…των προβλεπόμενων πληρωμών…τα επόμενα οικονομικά έτη υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και ΕΛΟΑΝ, ΕΛΟΑΑ…(σ.σ.: που θα οδηγήσει με τρόπο μαγικό)…(σ)τη διαχρονική διασφάλιση των υφιστάμενων πόρων των ΜΤ και των ΕΛΟΑ, με μείωση των κρατήσεων μόνο στα εξοπλιστικά προγράμματα σημαντικού οικονομικού μεγέθους, (σ.σ.: που και πάλι με κάποιο μαγικό τρόπο η μείωση αυτή θα συμβάλει στην)… εξασφάλιση της δυνατότητάς τους, στο άμεσο μέλλον, να χορηγήσουν έγκαιρα τις παροχές τους χωρίς κίνδυνο για τη βιωσιμότητά τους».

Με άλλα λόγια, αυτό που μας λέει χωρίς περιστροφές ο ΥΠΕΘΑ είναι ότι, τη μοναδική φορά (από το 2000 και μετά), που καλείται η Πολιτεία να συνεισφέρει στα ΜΤ και τους ΕΛΟΑ των ενστόλων, αυτή επιλέγει να μην το κάνει.

Τουναντίον, μάλιστα, σπεύδει ουσιαστικά να περιορίσει με διάταξη νόμου αυτή την υπερ-εκατονταετή υποχρέωσή της για τους ενστόλους δημόσιους λειτουργούς, να ενισχύει περιστασιακά (κι όχι σε τακτική βάση, όπως κάνει για τους υπόλοιπους λειτουργούς του Δημοσίου) τα αυτοχρηματοδοτούμενα μετοχικά ταμεία, περιστέλλοντας αυτήν αυταρχικά και, άνευ διαβούλευσης με τους θιγόμενους, οψέποτε υλοποιούνται εξοπλιστικά προγράμματα «ασήμαντου» οικονομικού μεγέθους!!!  Με άλλα λόγια, τα Μ.Τ. και οι Ε.ΛΟ.Α. των ενστόλων λειτουργών του Δημοσίου δεν θα λάβουν «δεκάρα τσακιστή» ως κρατήσεις (4% και 2%, αντίστοιχα) από τα «σημαντικού» οικονομικού μεγέθους εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας των Rafale και Belharra, που σχεδίασε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση.

Οι 300.000 οικογένειές των ένστολων ε.ε και ε.α δεν ζητούν ούτε χάρες, ούτε ελεημοσύνη!  Με αξιοπρέπεια, απαιτούν η Πολιτεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, στο ακέραιο!!!    

Μετά τον βάναυσο σφαγιασμό των αποδοχών και συντάξεων, που υπέστησαν από τις πολιτικές ηγεσίες τους την παρελθούσα 10ετία και τις θυσίες που υπεβλήθησαν για την οικονομική επιβίωση αυτού του τόπου, έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση να δώσει συνέχεια στον οικονομικό εξευτελισμό τους, στερώντας ζωτικούς (και, νομικά κατοχυρωμένους) πόρους από τα πολύπαθα, «κατακουρεμένα» λόγω PSI, πλην όμως διαχρονικά αυτοχρηματοδοτούμενα, Μετοχικά Ταμεία τους και τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αρωγής τους.

Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στον οριστικό αφανισμό και των μετοχικών Ταμείων απάντων των ενστόλων.

Οι χειριστές των Rafale, οι κυβερνήτες, αξιωματικοί και πληρώματα των Belharra καθώς των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ. ως και σύσσωμοι οι ένστολοι δημόσιοι λειτουργοί τιμούσαν και θα συνεχίσουν να τιμούν τις υποχρεώσεις τους υπέρ της Πατρίδας.

Όπως έκαναν στο παρελθόν όσες Κυβερνήσεις έτυχε να υλοποιήσουν εξοπλιστικά προγράμματα σημαντικού οικονομικού μεγέθους, έτσι καλούμε και τη σημερινή Κυβέρνηση να συνεχίσει να τιμά με τη σειρά της και να μην καταργήσει ή τροποποιήσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της απέναντι στα μέλη μας και τις οικογένειές τους.

Επειδή, πλέον, δεν περιμένουμε θαύματα από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς εναποθέτουμε τις  ελπίδες μας στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυρ. Μητσοτάκη.  Μόνον αυτός μπορεί να αποσοβήσει την επιχειρούμενη κατάφωρη αδικία σε βάρος μας.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης μας βρίσκει όλους ΑΠΕΝΑΝΤΙ. 

Για τους χιλιάδες ένστολους και τις οικογένειές αυτών, βέβαιο είναι  ότι, πρόκριμα για την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν τόσο οι επιλογές της Κυβέρνησης για το θέμα, όσο και οι υποσχέσεις που μας έδωσε αλλά, τελικά, δεν κράτησε.

Ο καιρός, γαρ, εγγύς…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εμμένει η ΕΑΑΣ στη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων Ναυτικού & Αεροπορίας;

Έκπληκτοι οι μερισματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού (και του Λιμενικού Σώματος) και της  Αεροπορίας παρατηρούν την έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να μεταβάλει τους ιδρυτικούς νόμους για την αυτοτέλεια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού –

Φρούριο η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και άφιξη Ερντογάν -Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών για τη συμπλήρωση 15

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.   Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια

Η Βουλή… των ρεκόρ! Πρώτη φορά με 9 κόμματα

ο ρεκόρ των περισσότερων κομμάτων στη Βουλή… ισοφαρίστηκε στις εκλογές του Ιουλίου και, πλέον (με την εμφάνιση του νέου κόμματος, ονόματι Νέα Αριστερά)…. σπάει. Η επίδοση των β’ εκλογών του 2015, Σεπτέμβρη μήνα, λίγες εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα και το νέο

Μετάβαση στο περιεχόμενο