Μα καλά δεν υπάρχει μέτρο ώστε να αξιολογήσουν την διάθεση των επιχειρησιακών μέσων οι υπεύθυνοι του ΛΣ

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Συμβολικός σταθμός του…
υπουργού ήταν η νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) για να ανακοινωθεί η επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης για τα μέτρα προστασίας του σπάνιου οικοσυστήματος, τα οποία πρόκειται να καθοριστούν και σε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όπως πληροφορηθήκαμε ο Υπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Λιμενικού για την μεταφορά του στο νησί λόγω της έλλειψης άλλου συγκοινωνιακού μέσου.

Υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο,η καταρχήν απάντηση των υπευθύνων των επιχειρησιακών μέσων του Υπουργείου Ναυτιλίας ήταν να μεταβεί ο Υπουργός με ιδιωτικό  σκάφος(αλιευτικό!) και μάλιστα  υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες…

Τι και εάν προσπάθησαν κάποιοι να εξηγήσουν στους ιθύνοντες ότι πρόκειται για μια κυβερνητική αποστολή που σκοπό είχε την λήψη  μέτρων  για το περιβάλλον και  την προστασία του σπάνιου οικοσυστήματος στο συγκεκριμένο νησί και όχι μια εκδρομική  εξόρμηση.

Τελικά μετά από άνωθεν παρέμβαση οι υπεύθυνοι ανέκρουσαν διαθέτοντας Λιμενικό μέσο για την μεταφορά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Χατζηδάκη.

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι οι ίδιοι με περισσή ευκολία διέθεταν κατά το παρελθόν τα μέσα του Λιμενικού σε ιερωμένους,βουλευτές και σε κάθε άσχετο και είχαν μετατρέψει τα πλωτά του ΛΣ σε σκάφη αναψυχής.

Για την ενημέρωση των αναγνωστών ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του στη νήσο χρυσή προέβη σε σχετικές δηλώσεις:

Υπάρχει πολιτική βούληση για να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα, όπως δεν έγινε μέχρι σήμερα παρά τις διακηρύξεις των προηγούμενων ετών.

«Γαϊδουρονήσι, Χρυσή, θεωρητικά περιοχή Natura. Πολλοί έχουν “κλάψει” για τις Natura σε αυτό τον τόπο. Είναι οι ίδιοι περίπου που έχουν διαδώσει και fake news όλο το τελευταίο διάστημα ότι δήθεν εμείς, η δική μας κυβέρνηση με τον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, πάμε να καταστρέψουμε τις Natura. Εμείς όμως είμαστε που θα τις προστατεύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε:

«Ξεκινάμε από εδώ από τη Χρυσή με ειδικό διαχειριστικό σχέδιο στη βάση των προβλέψεων αυτού ακριβώς του νόμου. Αυτοί που έκλαιγαν τόσο καιρό και τώρα παριστάνουν τους εισαγγελείς δεν έχουν κάνει τίποτα. Από το 2015 υπάρχει μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης στα συρτάρια της Κεντρικής Διοίκησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει τίποτε».

Σημείωσε ότι το υπουργείο ενεργεί σε όλη την Ελλάδα με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, με ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις Natura, με ειδικά διαχειριστικά σχέδια και με προεδρικά διατάγματα με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αυτή είναι η πραγματική πολιτική για την προστασία των Natura, τα υπόλοιπα είναι παραμύθια ανθρώπων που είτε δεν ξέρουν το θέμα είτε έχουν τυφλό κομματικό πάθος. Προχωράμε μπροστά με έργα όχι με λόγια για την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

ΥΓ:Στην κυβερνητική αποστολή εκτός του Αντιπροέδρου συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης.

Να θυμίσουμε στους υπευθύνους των επιχειρησιακών μέσων την υπαγωγή και των Λιμενικών Αρχών στην περιφέρεια;

limenikanea.gr