ΛΣ:Να μην χαθούν οι ευκαιρίες…

Τα κροκοδείλια δάκρυα  και οι καθυστερήσεις  των Υπηρεσιών…

Είναι από όλους αποδεκτό, ότι με τον Ν. 4676/2020 ο Υπουργός κ. Ι. Πλακιωτάκης προώθησε μια σειρά θεσμικών αλλαγών που αφορούσαν σχεδόν στο σύνολο του προσωπικού του  Λ.Σ..

Αλλαγές που το σύστημα των ασχολούμενων με την προώθηση των αιτημάτων των στελεχών  του  Λ.Σ.,  αδυνατεί να παρακολουθήσει  και να κατανοήσει την σημασία τους για την ενδυνάμωση της θέσης και της ίδιας της λειτουργίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αναφερόμαστε και στα στελέχη που υπηρετούν σε καίριες θέσεις στις Υπηρεσίες του Αρχηγείου, που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την προώθηση υλοποίησης των ρυθμίσεων που προβλέπει ο ν. 4676/2020.

Έχουν ήδη περάσει τρείς και πλέον μήνες από την ψήφιση του ν. 4676/2020 και αποτελεί ερωτηματικό γιατί  το Αρχηγείο ακόμη να ανταποκριθεί στην σύνταξη και έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων και Π.Δ. που προβλέπονται από το νόμο αυτό και που αποτελούν αφετηρία για την επίλυση προβλημάτων του προσωπικού.

Δεν  θα έπρεπε π.χ. να έχει ήδη εκδοθεί αμέσως το -από προ πολλού …. έτοιμο – Π.Δ. μεταθέσεων; Γιατί αυτή η καθυστέρηση που ανάγκασε την  Πολιτική Ηγεσία να παρέμβει και με το άρθρο 70 του ν. 4690/2020 (ΦΕΚ A’ 104) και να δώσει παράταση στην ισχύ στο π.δ 33/2009;

Βγαίνουν  κάποιοι και κατηγορούν τους πάντες για τις καθυστερήσεις στις Μεταθέσεις 2020. Από τον Ιανουάριο έπρεπε, λέει, να έχουν σταλεί οι Πίνακες με τα κενά.

Εύκολος δρόμος, ανέξοδος αλλά και ξεπερασμένος  λόγος, κροκοδείλια δάκρυα  για το κακό που θα επέλθει σε βάρος των συναδέλφων. Τα ίδια δάκρυα και στο παρελθόν για μεταθέσεις που όμως παραδόξως δεν έγιναν ποτέ.

Βέβαια δεν μεσολάβησαν γι΄ αυτούς, ούτε οι διαδικασίες για την ψήφιση των διατάξεων  του 4676/2020 ούτε οι ανακοινώσεις των ενώσεων  ικανοποίησης  προς τον Υπουργό για τις πραγματικά θαρραλέες και καινοτόμες ρυθμίσεις του νόμου αυτού.

Λες και οι εκπρόσωποι δεν μετέχουν στα Συμβούλια Μεταθέσεων. Λες και ως μέλη των Συμβουλίων  δεν έχουν ευθύνη απέναντι στα στελέχη, που τους εκλέγουν.

Τώρα, αν  ρωτήσει κανείς γιατί επιλέγεται, να εκδοθεί  η μια καταγγελτική ανακοίνωση για τις μεταθέσεις  μετά από 7 μήνες και γιατί δεν βγήκε στο τέλος του Ιανουαρίου, την απάντηση όλοι την κατανοούν.

Το περίεργο βέβαια δεν είναι, ότι οι σημερινοί διαμαρτυρόμενοι δεν εξέδιδαν «σκληρές»  ανακοινώσεις επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, όταν  επι 4 1/5 χρόνια δεν είχαν εφαρμοστεί οι διατάξεις περί των μεταθέσεων. Δεν είναι κρυφό βέβαια το γεγονός, ότι κάποιοι εκπρόσωποι εργαζομένων,  ετύγχαναν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης. Γι΄ αυτό άλλωστε και κάποιες ανακοινώσεις ευχαριστίας, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Το περίεργο είναι, ότι τα ίδια πρόσωπα προσπαθούν, να διαδραματίσουν κάποιον απροσδιόριστο  ρόλο και επί της σημερινής διακυβέρνησης της χώρας…  Τώρα  έχουν αλλάξει τα ρούχα τους αλλιώς και επιδίδονται σε παιχνίδια μάλιστα στήριξης ή μη πολιτικών επιλογών στα πρόσωπα.

Μεγαλεία… Δεν γνωρίζουμε ποια η γνώμη προηγούμενων Πειραιωτών Υπουργών επί αυτών των εξελίξεων…

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, τα προβλήματα που αφορούν στην λειτουργία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι πολλά και οι προκλήσεις ακόμη περισσότερες  μετά την ψήφιση του ν. 4676/2020.

Διερωτάται κανείς,  εκπονήθηκε κάποια μελέτη από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου ή τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις ανάγκες εισαγωγής νέων στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ πέραν αυτών που εισάγονται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων;

Αν έχει εκπονηθεί γιατί δεν δίδεται στην δημοσιότητα; Ποιες οι προτάσεις τους σε αριθμούς εισαγομένων και κατηγορίες στελεχών;

Έχει μήπως εκπονηθεί κάποια πρόταση  για τον αριθμό πρόσληψης πληρωμάτων  το 2020  προκειμένου καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για να στελεχωθούν τα σκάφη (παλαιά και νεοναυπηγούμενα);

Μπορεί κάποιος από την στρατιωτική ηγεσία ή τους εκπροσώπους των εργαομένων να ενημερώσει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  αν έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία να μεριμνήσει για την έκδοση σχετικής ΠΥΣ και ποιος ο αριθμός στελεχών που ζητήθηκε να προσληφθούν;

Δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό. Αντίθετα από τα χείλη της πολιτικής ηγεσίας μόλις χθες ακούστηκε ότι θα γίνουν, πέρα από τις προγραμματισμένες, πρόσθετες  προσλήψεις.

Πόσο τιμητικό είναι για τις Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να μην έχουν εμπεριστατωμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση  για ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις στο Σώμα;

Τώρα που οι συγκυρίες και οι συνθήκες ευνοούν την ενίσχυση του προσωπικού κυρίως στα νησιά μας  που δουλεύει με αυταπάρνηση και χωρίς ωράρια.

Ας μην μας  πει κανείς, ότι πάγια θέση όλων ήταν η αύξηση των οργανικών θέσεων.

Άλλο αύξηση των οργανικών θέσεων  και άλλο προσλήψεις και αύξηση του προσωπικού του Σώματος για την ενίσχυση της ικανότητάς του για την εκπλήρωση της αποστολής του.

Η αύξηση των οργανικών από μόνη της χωρίς εισαγωγή νέων στελεχών στο Σώμα οδηγεί μόνο στο ΒΟΛΕΜΑ και το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ κάποιων στους κάμπους και τις παραλίες της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

limenikanea.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στη Λέσβο: Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και στα Κύθηρα – Σκαρφαλωμένοι μετανάστες στα βράχια – 16 γυναίκες νεκρές Βίντεο)

Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά. Τις σορούς 16 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» στη Λέσβο, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής στελέχη του λιμενικού σώματος. Παράλληλα, έχουν διασωθεί 9 άτομα, οι οποίοι

Μεταναστευτικό: Η Αθήνα απαντά με βίντεο στα fake news της Άγκυρας λίγο πριν τη «μάχη της Πράγας»

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην ελληνοτουρκική διένεξη για το μεταναστευτικό μετά την απόφαση της Αθήνας να δημοσιοποιήσει τις τουρκικές βιαιότητες στο Αιγαίο και τα push fοrward μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης

Κρήτη: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» στη Σούδα

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης έδεσε στο λιμάνι της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, το USS George H.W. Bush, το οποίος θα βρίκσεται στον κρητικό ναύσταθμο

Ευ. Βενιζέλος: Το πολιτικό σύστημα καθυποτάσσει τις δυνάμεις της κοινωνίας

«Ο τρόπος με τον οποίο γεννήθηκε το ελληνικό κράτος, το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να συγκροτήσει μια κοινωνία και μια εθνική ιδεολογία έχει εμφυσήσει στο έθνος την αντίληψη ότι είναι ενεργούμενο της ιστορίας», σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Το