Οι Λιμενικές Αρχές αναμένουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του ιρανικού δ/ξ LANA για να του δώσουν ελευθεροπλοΐα

Προς αίσιο τέλος βαίνει η υπόθεση ενώ ερωτηματικό παραμένει ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana», 60.000 τόνων που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στο «Ice Energy»

Εν αναμονή τελικών εξελίξεων βρίσκεται η υπόθεση με το υπό ιρανική πλέον σημαία aframax δεξαμενόπλοιο «Lana» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Κάρυστο από τον περασμένο Απρίλιο. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει εξοφλήσει τις οφειλές προς τρίτους και οι Λιμενικές Αρχές Καρύστου αναμένουν να της κατατεθούν τα νέα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του δεξαμενόπλοιου.

Όπως εξήγησαν πηγές του Λιμενικού, το πλοίο, όταν το σταμάτησαν στην Κάρυστο, ήταν υπό ρωσική σημαία, με το όνομα «Pegas». Άλλαξε όμως νηολόγιο, η ισχύς των πιστοποιητικών έληξε και ενεγράφη στο ιρανικό.

«Πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να κατατεθούν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Δεν θα εξοφλούσαν τις οφειλές αν δεν προτίθετο να φέρουν όλα τα χαρτιά για να πάρουν ελευθεροπλοΐα από το Λιμεναρχείο» τόνισαν πηγές του Λιμενικού. Eπίσης, κύκλοι από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπαν ότι «είμαστε πολύ κοντά να λήξη η υπόθεση αυτή».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της εταιρείας ρυμουλκών που παρείχαν υπηρεσίες στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξόφλησε άμεσα τις οφειλές της. Η προσωρινή απαγόρευση απόπλου και μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης του δεξαμενόπλοιου «Lana» είχε διαταχθεί μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας στην οποία είχαν προσφύγει οι συνήγοροι των ρυμουλκών.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana», 60.000 τόνων που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στο «Ice Energy» ανοιχτά του Πειραιά. Ωστόσο, η συντομότερη δυνατόν μετάγγιση του φορτίου στο ιρανικό πλέον δεξαμενόπλοιο θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιων που βρίσκονται «όμηροι» στο Ιράν.

Το «Lana» το οποίο ως «Pegas» ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων και μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, κρατήθηκε από τις ελληνικές στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Το Ιράν σε αντίποινα κατάσχεσε με στρατιωτική καταδρομική επιχείρηση τα δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοια.

Το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έχει κάνει δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «saman costar samirom servises construction executive company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου από το μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο «Ice Energy» στο «Lana».

Τα δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοια, το «Delta Poseidon» της Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το «Prudent Warrior» της Polembros του Σπύρου Πολέμη παραμένουν στο αγκυροβόλιο του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas με συνολικό πλήρωμα 49 ναυτικών εκ των οποίων 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,