Παρέμβαση για το λιμάνι Ραφήνας

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές στο λιμάνι της Ραφήνας, προβλήματα τα οποία κάνει γνωστά η ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Παναγιώτης Γιγής, σε επιστολή του προς τον κ. Κυριαζόπουλο, την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, τονίζει πως είναι ανεπίτρεπτο να μην υφίστανται στοιχειώδεις υποδομές προστασίας των χρηστών των λιμένων, όπως αυτές που περιγράφονται από την Golden Star Ferries για το λιμάνι της Ραφήνας.

Για τους λόγους αυτούς ζητά από τον γενικό γραμματέα να παρέμβει άμεσα στον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, αλλά και σε κάθε Οργανισμό και Λιμενικό Ταμείο της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση κάθε ζημιάς ή έλλειψης (όπως είναι οι προσκρουστήρες στο λιμάνι της Ραφήνας) που μπορεί να προκαλέσει ή προκαλεί πρόβλημα στην ασφάλεια των λιμένων για όλους τους χρήστες αυτών. Τέλος, υπογραμμίζει το κατεπείγον της υπόθεσης, δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος με τις αυξημένες μετακινήσεις επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν χώρος και χρόνος για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Η εταιρεία στην επιστολή της προς τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και την ΠΕΠΕΝ, επισημαίνει την ανάγκη τοποθέτησης προσκρουστήρων κατάλληλου τύπου, καθώς, όπως εξηγεί, το λιμάνι της Ραφήνας είναι εκτεθειμένο σε όλο το φάσμα των ανέμων, οπότε οι προσκρουστήρες κατάλληλου τύπου είναι απολύτως αναγκαίοι για την προστασία των πλοίων που προσεγγίζουν ή παραμένουν στο λιμάνι.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο