Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Αγόρασε δύο ακόμη πλοία κοντέινερ από την αδελφή του Ισμήνη Παναγιωτίδη (Pavimar)

Ο εφοπλιστής Πέτρος Παναγιωτίδης, γιος του Γαβριήλ (Βίλι) Παναγιωτίδη, που διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία φορτηγών πλοίων Castor Maritime, με έδρα την Κύπρο, επεκτείνεται και στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με δύο νέες αγορές πλοίων sub-panamax.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq εταιρεία αγόρασε τα δύο πλοία, τα οποία ναυπηγήθηκαν στη Γερμανία το 2005 και έχουν μεταφορική ικανότητα 2.700 teu.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, τα πλοία είναι, το Ariana A και το Gabriela A, τα οποία απέκτησε πέρυσι η πλοιοκτήτρια εταιρεία Pavimar, που ελέγχεται από την αδελφή του Πέτρου Παναγιωτίδη, Ισμήνη Παναγιωτίδη.

Η Castor συμφώνησε να καταβάλλει 50,75 εκατομμύρια δολάρια για τα δύο πλοία, τα οποία θα παραληφθούν έως το τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία διαθέτει σήμερα 20 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και οκτώ δεξαμενόπλοια.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα, η Castor δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία για την διαχείριση των δεξαμενόπλοιων της.

Η νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία, Toro, θα περιλαμβάνει ένα aframax, πέντε aframax/LR2 και δύο δεξαμενόπλοια handysize, δηλαδή συνολικά και τα οκτώ δεξαμενόπλοια.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Τους τσάκωσαν με τρία κιλά χασίς – “Λαβράκι” έβγαλαν οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου

Μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου,  στελέχη του οποίου κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χασίς. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια στο

Κόρινθος: Παράνομο αλίευμα και αλιευτικός εξοπλισμός κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κορίνθου

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη της Υπηρεσίας μας εντόπισαν την 03/03/2024 ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με επιβαίνοντα έναν (01) ημεδαπό να έχει διενεργήσει αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Βάγιας Σαρωνικού Κόλπου

«Βόμβες» από τον πρώην επικεφαλής της Frontex: «ΜΚΟ, Σόρος και Τουρκία πίσω από την απομάκρυνσή μου»

Στη συνέντευξη του Fabrice Leggeri στη Le Figaro με τίτλο «Οι ΜΚΟ υπέρ των μεταναστών επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ο αξιωματούχος επανέρχεται στους λόγους της αποχώρησής του από την υπηρεσία αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αυτό συνέβη λόγω

Η ώσμωση τρόμου και εγκλήματος στις φυλακές

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Γράφει 0 κ. Μάνος Καραγιάννης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και reader στη Διεθνή Ασφάλεια στο King’s College, London. Οι συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» καταδεικνύουν τη ριζική μετάλλαξη της ελληνικής τρομοκρατίας. Εδώ και

Μετάβαση στο περιεχόμενο