Στο «Maran Gas Chios» πρωτοποριακή λύση με στόχο τη μείωση των εκπομπών μεθανίου

Η Maran Gas Maritime Inc του ομίλου Αγγελικούση πρόκειται ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου έργου στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι παράγοντες του ναυτιλιακού κλάδου όπως ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR), η Wärtsilä, η Shell International Trading and Shipping Company Limited (Shell), ο νηογνώμονας DNV και η Daphne Technology SA, στόχος του οποίου είναι η μείωση των εκπομπών μεθανίου από τους κινητήρες κατανάλωσης LNG.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου η Maran Gas Maritime πρόκειται να εγκαταστήσει στο πλοίο μεταφοράς LNG Maran Gas Chios την πρωτοποριακή λύση μείωσης των εκπομπών μεθανίου SlipPure™ της Daphne Technology. Η λύση SlipPure™ η οποία την περασμένη χρονιά έλαβε έγκριση από τους νηογνώμονες LR και DNV, είναι ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων το οποίο μειώνει τις εκπομπές μεθανίου των κινητήρων κατανάλωσης LNG, το λεγόμενο φαινόμενο ολίσθησης μεθανίου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

H δοκιμή αφορά την εγκατάσταση του SlipPure™ σε έναν από τους βοηθητικούς κινητήρες Wärtsilä 34DF του Maran Gas Chios, καθώς και τη χρήση του συστήματος μέτρησης και αναφοράς εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου PureMetrics™ της Daphne Technology, το οποίο έλαβε τον περασμένο Ιούνιο μια αρχική έγκριση από τον LR.

O Ανδρέας Σπέρτος, Τεχνικός Διευθυντής της Maran Gas Maritime Inc. δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία: «Η Maran Gas βλέπει το LNG ως ένα άμεσα διαθέσιμο και ώριμο καύσιμο το οποίο προσφέρει σημαντική μείωση των παραγόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ναυτιλιακά καύσιμα. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η μείωση του φαινομένου ολίσθησης μεθανίου από τους κινητήρες διπλού καυσίμου σε τεχνικά εφικτά επίπεδα αποτελεί βασικό στόχο για τη βιωσιμότητα του LNG ως καυσίμου. Αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ενός μεγάλου στόλου πλοίων μεταφοράς LNG με διαφορετικές τεχνολογίες πρόωσης, η Maran Gas πιστεύει ότι η αντιμετώπιση της ολίσθησης του μεθανίου θα βοηθήσει στην απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων του LNG ως καυσίμου χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «λεωφόρος» της κοκαΐνης

Έξι φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες και αστυνομικούς έφτασε μέσα στη νύχτα έξω από ένα σπίτι στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Η πόρτα του σπιτιού έγραφε πως «ενοικιάζεται» και τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το φαινομενικά άδειο σπίτι καθώς

Βυθίζεται το ελληνόκτητο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι – Αναφορές για νεκρό

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο, πλέει εδώ και ώρες ακυβέρνητο και παρουσιάζει εισροή υδάτων. Αναφορές σε αραβικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι υπάρχει ένα νεκρός από το πλήρωμα. Το ελληνικό λιμενικό διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα

Γιώργος Αυτιάς: Στρασβούργο

Ακόμη και στους αριθμούς μπορεί κανείς να ασκήσει ερμηνευτική βία. Μπορεί να βλέπει στα εκλογικά μεγέθη όχι αυτό που μετράνε, αλλά το είδωλο των προκαταλήψεών του. Κάπως έτσι, κάποιοι είχαν «διαβάσει» το αποτέλεσμα προτού καν κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή.

Αρχίζει η δικαστική μάχη δισ. ευρώ για τα εγκλωβισμένα αεροσκάφη

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες leasing αεροσκαφών ξεκίνησαν τη δικαστική μάχη εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στο Δουβλίνο, μία αναμέτρηση στην οποία παίζονται αποζημιώσεις τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για αεροσκάφη που παραμένουν αποκλεισμένα στη Ρωσία. Οι εκμισθωτές έχουν εγείρει αγωγές κατά δεκάδων

Μετάβαση στο περιεχόμενο